Rettegés helyett ismerkedés

2024.06.03. 14:30

Megbarátkoznak a gyerekek a vértesi erdő sötétjével Móron

Különleges eseményre hívja a családokat az ErdőMenő, aki a sötét erdőbe viszi túrázni azokat a gyerekeket, akik éppen ettől félnek. A szervező célja, hogy a résztvevők, a zseblámpák fénypászmájában megismerjék az erdő éjjeli arcát, hogy aztán megbarátkozhassanak a sötétséggel.

Palocsai Jenő

Fotó: Shutterstock

Az esti szürkületben eltűnnek a korábban megnyúlt árnyak, elmosódnak a kontrasztok, majd mindent elnyel a feketeség, melyből különös, sosem hallott hangok szűrődnek ki. Hogy emiatt senki se féljen, egy izgalmas túrára hív mindenkit Iván-Bitter Dóra. 

A Mór környéki Vértesben másfél órát tölthetnek szakértő vezetésével azok a jelentkezők, akik félnek a sötéttől, illetve akik szeretnék, hogy gyermekük megbarátkozzon a sötétséggel.

–Izgalmas éjjeli túrára várok minden érdeklődőt. A séta során zseblámpával fedezzük fel az erdő ismeretlen, egészen új arcát. Közben betekintést nyerünk a fákkal teli rengeteg éjjeli lakóinak életébe és nem csak állatokat látunk majd a növényzet különböző szintjein, hanem akár még a három éjjeli tündér otthonába is ellátogatunk–mondta a szervező.

Mint megtudtuk, a terv az, hogy játékos feladatokon keresztül megismerhetik a jelentkezők az éjszakai állatok világát, megbarátkozva közben a sötéttel is. A kalandos este utolsó mozzanataként, a túra végén, bátorságpróbával válhatnak ez előre regisztrált, zseblámpával érkező jelentkezők igazi „éjjeli menővé”.

A nem mindennapi esemény június 7-én, este 20:00-21:30 között zajlik, és a gyülekező 19:55-től kezdődik majd, amikor a Vértes hegység lábát megcélozzák a móri Bányásztelepen, a Széchenyi utca folytatásaként a Schiffer dűlőnél. A pontos beazonosításhoz megadott koordináta: 47°22'43.3"N 18°13'50.9"E.

Az ajánlott életkor 5 év, és legfeljebb 10 szülő-gyermek párost tudnak fogadni, ezért fontos regisztrálni az esemény előtt. Természetesen nem ijesztgetik a gyerekeket, hiszen éppen az ellenkezője a cél. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában