A Szolnok ellen rajtol

2021.04.06. 21:52

Szerdán kezdenek a kupában

A kupában és a bajnokságban komoly feladat vár az Alba Fehérvár férfi kosárlabdázóira. Előbbi színtéren április 7-én, szerdán a Szolnokkal mérkőznek.

Horog László

A 2017-es magyar kupa döntőjében Vojvoda még a Szolnok mezében

Fotó: Földi Attila/MW/archív

A magyar kupa nyolcas döntőjét a fővárosi Ludovika Arénában bonyolítják a héten, a hölgyeknél bevált ez a szisztéma néhány hete, ezért a szövetség nem is változtat, kétnaponta kerül sor a meccsekre. A csatározások április 7-én, szerdán 13 órakor az Alba Fehérvár és az NB I-es alapszakaszt megnyerő Olajbányász KK összecsapásával kezdődnek, ha a fehérváriak továbblépnek, a Falco–Pécs-meccs nyertesével vívnak az elődöntőben.

– Nagyon nehéz dolgunk lesz, ugyanis a Szolnok jó csapat, nem véletlenül nyerte az alapszakaszt a bajnokságban. Van három extra dobójuk, valamint két remek centerük, ezzel együtt is szeretnénk legyőzni őket a kupa negyeddöntőjében. Tovább nem gondolkodunk, de azt természetesen tudjuk, ha továbbjutunk, a Falco–Pécs-csata győztese vár ránk az elődöntőben. Elszántak vagyunk – mondja Luka Markovic, az Alba csapatkapitánya a keddi edzést követően.

A hazai rájátszás, azaz a playoff április 14-én, szerdán kezdődik, és legkésőbb május 23-án kiderül, ki lesz az aranyérmes. Két éve – valamint a korábbi években – június derekán zárultak a küzdelmek, az albások 2016-ban ezüstérmesek lettek a Szolnok mögött, egy évvel később 3-2-es összesítéssel nyerték a küzdelmeket a Falco ellenében. 2019 nyarán bronzot szereztek, a körmendieknél 3-0-s összesítéssel bizonyultak jobbnak. Egy évvel később nagy meglepetésre nem jutottak a rájátszásba, ami tavaly bizonyosan ment volna, ugyanis márciusban a 6. helyen várták a folytatást, ám a pandémia miatt a honi szövetség befejezettnek tekintette a küzdelmeket, győztest nem hirdettek.

A 2017-es magyar kupa döntőjében Vojvoda még a Szolnok mezében
Fotó: Földi Attila/MW/archív

Ezúttal mindenki optimista a Gáz utcában, hogy nem lesznek zavaró tényezők, a gárda eléri a szezon előtt kitűzött célt, azaz bejut a bajnoki elődöntőbe. Az alapszakaszt követően középszakaszra most nem kerül sor, az MK döntőjét követően indulhat a rájátszás. A fehérváriak sokáig a 3. helyen álltak a bajnokságban, köszönhetően a dicséretes, január elején kezdődő és három héten át tartó hatmeccses győzelmi sorozatnak. Aztán porszem került a gépezetbe, nem is egy, vereségek következtek, a mély gödörből az utóbbi két meccsen sikerült kimászni, a fehérváriak jó játékkal nyertek Pécsen 89-82-re, majd kimondottan nívós összecsapáson hazai pályán verték 90-88-ra a regnáló bajnok, bombaerős, négy hazai válogatottal, valamint minőségi külföldiekkel felálló Falcót.

Az már az utolsó két forduló előtt biztosnak tűnt, hogy a fehérváriak idegenben, tehát pályahátrányból kezdik a rájátszást, az 5. helyen, ami be is következett. Ám a szakemberek a Szegedet valószínűsítették mint az alapszakaszt a 4. helyen záró, tehát a folytatásban elsőként érkező ellenfelet. A SZEDEÁK azonban bravúros, 91-74-es győzelmet aratott Szolnokon, ezzel bejött a 3. helyre, így a dél-alföldi brigád az első etapot a 6. pozícióban záró Pakssal találkozik. Múlt hétvégén a Debrecen is hozta a kötelezőt, 96-80-ra verte a Pécset, ám a szegediek váratlan diadala miatt a cívisvárosi együttes 4. helyre szorult, ezért az első körben az Albával viaskodik.

A MAGYAR KUPA PROGRAMJA

Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa, Ludovika Aréna.

Április 7., negyeddöntők: Alba Fehérvár–Szolnoki Olajbányász 13.00 (1. mérkőzés), Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–PVSK-VEOLIA 15.30 (2.), DEAC-Naturtex–SZTE-Szedeák 18.00 (3.), Atomerőmű SE–Egis Körmend 20.30 (4.)

Április 9., elődöntők: 1. negyeddöntő győztese–2. negyeddöntő győztese 15.00, 3. negyeddöntő győztese–4. negyeddöntő győztese 17.45.

Április 11.: a 3. helyért 16.30, döntő 19.30.

A BAJNOKI RÁJÁTSZÁS

Negyeddöntő-időpontok: 2021. április 14., szerda DEAC–Alba, április 17., szombat Alba–DEAC, április 20., kedd DEAC–Alba, április 23., péntek Alba–DEAC (ha szükséges), április 25., vasárnap DEAC-Alba (ha szükséges).

Elődöntő-időpontok: április 28., szerda, május 1., szombat, május 4., kedd, május 7., péntek, május 9., vasárnap.

Döntőidőpontok: 2021. május 12., szerda, 2021. május 15., szombat, 2021. május 18., kedd, 2021. május 21., péntek, 2021. május 23., vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában