röplabda

2021.04.15. 07:19

Remek idegenbeli győzelmet aratott a DKSE

Bár az első szettet elvesztette a Debrecen otthonában a DKSE, végül a remek csapatjátéknak köszönhetően fordított, és megérdemelten győzött.

feol.hu

Fotó: Szárszó Edit

Nem kis izgalmak előzték meg a szerda esti, DEAC-DKSE röplabda mérkőzést, hiszen ezt a találkozót két covid-tesztnek is meg kellett előznie. Mivel az alapján a DKSE két játékosa – két alapember – tesztje lett pozitív, de a többieké negatív, így szerdán pályára léphetett a DKSE. A szokásostól eltérő összeállításban léptek pályára az esélyesebb hazaiak ellen.

Batuhan szemfüles megoldása kellett ahhoz, hogy az elején a DKSE két pontos előnyre tegyen szert (1:3), ezt azonban hamar ledolgozta a DEAC, akik négynél érték utol a DKSE csapatát (4:4). Ezt követően a hazaiak játéka dominált, akik átvették a vezetést, melyet jól tartottak meg (10:7). Ebből az állásból kellett volna tovább forognia a DKSE-nek, mely nem sikerült, így a hátrányuk öt pontos lett (12:7). Jött az időkérés Tomanóczy Tibortól, viszont ez sem segített azon, hogy visszavegyék a nyitást (13:7). Végre ez is sikerült, amikor Bohnicsek pontjaival elkezdték a felzárkózást, mellyel ismét szorossá tették a meccset (16:14). Itt azonban megint megtalálta ritmusát a DEAC, akik Tóth nyitása után megint jelentős előnyt szereztek (19:15). Bagics szerezte a hazaiak 20. pontját, mely a végjátékra plusz motivációt jelentett számukra (20:16). Hubicska tette közé az öt pontos különbséget (22:17), melyet még megfejelt a Debrecen kettővel, ezzel 25:18-ra hozva a szettet.

A második szett elején fej-fej mellett haladtak a csapatok (3:3), és amikor a hazaiak tudtak volna meglépni (5:3), arra megvolt a DKSE válasza (6:8). Ekkor azonban megint a DEAC tudott váltani, így tíznél ismét döntetlent mutatott az eredményjelző (10:10). Az újabb fordulat ekkor jött el, hiszen az addigi legnagyobb különbséggel, három ponttal lépett el a DKSE (11:14), melyet nagyszerűen őriztek meg (13:16). Egy kisebb megingás azonban elég volt ahhoz, hogy Bagics Balázsék elkezdjék a felzárkózást (16:17), melyet időkéréssel próbált meg megtörni Tomanóczy Tibor. Ez azonban nem sikerült (17:17), ráadásul megint a végjáték elején nem sikerültek a befejezéseik (20:18). Az újabb időkérés alatt próbálta rendezni sorait a DKSE, akik 21:21-nél egyenlítettek. Izgalmas lett a vége (23:23), hiszen a szett csak a maratoni hosszabbításban dőlt el, melyet a remek sáncnknak köszönhetően hoztak végül (29:31).

Fotó: Szárszó Edit

A harmadik játéknak a tétje az volt, hogy melyik fél tud előnybe kerülni, így a csapatok nagy összpontosítással kezdték a szettet, melyben lépéselőnyt a DEAC harcolt ki (3:1). Megint a felzárkózásért kellett harcolni, amivel nem volt gond, hiszen 4-nél döntetlenre álltunk, de egy újabb fordulat után visszaállt a két pontos hátrány (7:5). Ez azonban megduplázódott (9:5), ami újabb feladat elé állította a DKSE csapatát. Meg is kezdték szűkíteni a hátrányt (11:9), majd egy nagyszerűen felépített akció végén sikerült az egyenlítés (11:11). Ezt a ritmust tovább tudták vinni (12:13), ezzel náluk volt az előny. Ettől kezdve felváltva estek a pontok, az előnyt azonban megtartották (17:18). Sáncnak köszönhetően kettővel vezettek (18:20), majd egy elveszett labdát visszahozva három pontos előnnyel érkeztek el a 22. ponthoz (19:22). Tóth András faragott a hátrányból, de mivel az első szettlabdát sikerült beütniük, így hozták ezt a felvonást (22:25), amellyel biztossá vált, hogy a DKSE nem tér haza pont nélkül.

A negyedik szettet a DKSE kezdte jobban (0:2), mely előnyt szépen őrizte (2:4), ekkor azonban magukra találtak a hazaiak (7:5). A folytatásban előnyükhöz hozzá tettek még egyet (9:6). Tomanóczy Bálinték három szerzett pontjára a hazaik is ugyanennyivel válaszoltak, vagyis tartották előnyüket (12:9). Ezen a távolságon egy pontot sikerült faragni (15:13), majd 15-nél utolértük a hazaiakat (15:15). Innen egy új meccs kezdődött, melyben a DKSE szerezett vezetést (15:17), melyet jól tartottak meg (17:20). A DEAC azonban új erőre kapva faragott hátrányából (19:20), hiszen előbb egyenlített (20:20), majd a vezetést ragadta magához (23:21). A végjátékban újabb feltámadást láttunk (24:24), vagyis megint a hosszabbítás következett, melyet a a DKSE két remek ponttal zártak le (24:26), mely három pontot hozott a konyhára.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Fiataljaink jól, koncentráltan játszottak, akik ügyesen tették hozzá tudásukat a mai győzelemhez. Ami azonban hiba volt, hogy a harmadik szett megnyerése után lankadt a figyelem, mely miatt enerváltan kezdtünk. A szett közepére érve visszataláltunk önmagunkra, majd a folytatásban magunkhoz képest bátran játszva sikerült győznünk, melynek nagyon örülünk.

Jegyzőkönyv

DEAC SNK Kft – DKSE 1:3 (25:18, 29:31, 22:25, 24:26)

Vezették: Jámbor Tamás Zoltán és Csizmarik József

DEAC SNK Kft: Magyar Tamás, Hubicska Patrik, Fazekas Balázs Ferenc, Kiss Imre, Bagics Balázs, Tóth András, Mészáros Zoltán Imre (liberó), Cserék: Tar Kristóf József, Remete László, F. Nagy Bence Gábor, Imre Tibor, Nagy Attila Ádám (liberó). Vezetőedző: Fodor Antal

DKSE: Tomanóczy Bálint, Duman Hüseyin Batuhan, Majoros Balázs, Bohnicsek Szilveszter, Kecskeméti Bálint Olivér, Mészáros Dömötör, Gebhardt Áron (liberó). Cserék: Boa Szabolcs, Tamási Dávid Marcell, Balázs Bálint, Laczi Dominik, Sümegi Kristóf András (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában