Frissen Fejérből

2021.04.06. 21:28

Petry kálváriája Berlinben

A Magyar Nemzetnek adott interjúban, amely többnyire a futballról szólt, egy-két politikailag szenzitív témában is megfogalmazta gondolatait a magyar szakember.

FMH-összeállítás

A vélemény szabad?

Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport-archív

A Hertha korábban aláírta a sokszínűség chartáját, és aktívan elkötelezett a sokszínűség, valamint a tolerancia mellett, mert ezek az értékek fontosak a számukra. Ezek pedig nem találhatók meg Petry Zsolt nyilatkozataiban, amelyeket nyilvánosan tett – ráadásul nem is egyeztetett erről a berlini klubbal. Petry Zsolt az alábbi szavakkal köszönt el a Herthától:

A vélemény szabad?
Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport-archív

– Szeretném hangsúlyozni, nem vagyok sem homofób, sem idegenellenes. A bevándorlási politikával kapcsolatban tett kijelentésemet nagyon sajnálom, szeretnék minden olyan embertől bocsánatot kérni, aki nálunk menedéket keres, és akit a kijelentésemmel ezáltal megsértettem. Nagyon szerettem a Hertha BSC-nél dolgozni, és tiszteletben tartom a klub döntését. Mindenkinek sok sikert kívánok a jövőben a Hertha BSC-nél!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában