Frissen Fejérből

2021.04.13. 15:09

Őrségváltás történt a MÁV Előre SC-nél

A MÁV Előre SC rendkívüli közgyűlést tartott, amelynek legfontosabb napirendi pontja az új elnök személyének megválasztása volt. Nagy Róbert leköszönő elnök helyét Tálos Péter, a Foxconn csoport magyarországi alelnöke vette át.

Káldor András

A MÁV Előre régi elnöke Nagy Róbert (b) és az új elnök, Tálos Péter

Fotó: a klub

A város legrégebbi, patinás 112 esztendős klubjának szerelvénye többévi hányattatás után az utóbbi időben ismét „sínre” került, többek között Nagy Róbert leköszönő elnök és stábja munkájának köszönhetően. Az ex-elnök munkahelyi elfoglaltságai miatt lépett egyet hátra, de az elnökség tagja marad, és természetesen továbbra is szeretett sportágában, a röplabdában edzőként dolgozik.

A közgyűlés döntött arról is, hogy új szakosztályként felveszi soraiba az ökölvívást és az aikidót, melyekkel tízre bővül a szakosztályok létszáma, és immár száz igazolt sportolóval rendelkeznek.

A klub új elnöke, Tálos Péter számára nem idegen a magyar sport közege, sportszervezetek, klubok, egyesületek működése, akár élvonalbeli egy sportágas klubról, akár soksportág működtetését bonyolító összetett, nagylétszámú egyesületről van szó. 2015 óta a Grundfos Tatabánya Kézilabda Club elnökségi tagja, emellett 2015 és 2018 között a Tatai Atlétikai Club elnökségi tagja is volt, valamint tagja szeptember óta a Magyar Röplabda Szövetség elnökségének is.

– A MÁV előre egy tradicionális klub, nagy büszkeség számomra, hogy a tagok rám bízták. Régóta ismerjük egymást Nagy Róberttel, illetve több MÁV Előrés sportemberrel. Sokat beszélgettünk, feltették a kérdést, hogy mit szólnék ahhoz, hogy a klub élére állnék? Számot vetettünk arról, hogy mit lenne érdemes tenni, miben tudnék segíteni az egyesületért. Úgy gondoltuk, hogy együtt sikerülhet, és elvállaltam a felkérést. A választást követően a tagoknak is elmondtam, hogy hosszú távon gondolkodom, azért nem vállaltam volna el, hogy csak egy-két évig valamit tegyünk-vegyünk. Amit mi elképzelünk, annak hosszú évek múlva lesznek kézzel fogható hatásai. Öt-tíz év, mire le lehet aratni ennek a munkának a gyümölcseit. Nagyon szeretném komolyan tovább fejleszteni az egyesületet, és megőrizni a sokszínűségét. Ennek egyik ékes bizonyítéka, hogy több új szakosztállyal bővült. Bízom abban, hogy minden egyes sportághoz meg fogjuk találni azt a megfelelő személyt, aki szívvel-lélekkel viszi előre a sportágának az ügyét – tudtuk meg.

A MÁV Előre régi elnöke Nagy Róbert (b) és az új elnök, Tálos Péter
Fotó: a klub

– A sport az egészségünkért folytatott küzdelem első védelmi vonala, ha az emberek sportolnak, az is része az egészségügynek, mert nem az a cél, hogy a kórházak meggyógyítsanak minket, hanem, hogy sose kerüljünk oda! Van olyan sportág a MÁV Előrében, amelyben már nagyon komoly szakmai munka folyik, és sokat tettek le eddig is az asztalra. Ezt tovább lehetne folytatni, jó lenne, ha fehérvári központtal a régió meghatározó röplabdautánpótlás-neveléssel foglalkozó műhely lennénk, amely aztán az egész észak-dunántúli régiót lefedi, megtalálja a tehetségeket, és felkészíti őket a felnőtt sportéletre. Ezen kívül álmom az, hogy a Loki legyen az első olyan sportklub, amelynek mind férfi és mind női szakágban Extraligás csapata lenne. Mindkét csapat esetében azon dolgozunk, hogy jövőre jobban sikerüljön, ám nem hajt bennünket sem a török, sem a tatár. Szeretném, ha úgy szerepelnek az Extraligában, hogy a játékosok döntő többsége a régióból származik, és saját nevelésű. Mindent meg azért fogunk tenni, hogy a MÁV Előre sportolói számára megfelelő otthont biztosítunk. Azt még egyelőre nem tudni, hogy ez újépítésű munkacsarnok lesz, vagy egy meglévő infrastruktúra lesz-e kedvezőbb, de az egyik legfontosabb feladat, hogy megszüntessük az áldatlan állapotokat, hiszen a röplabdázók Tatán, illetve Gárdonyban edzenek, és játsszák a mérkőzéseket. Székesfehérvárnak képesnek kell lennie arra, hogy elsőosztályú csapatai számára otthont adjon – tette hozzá a nagy tervekkel a klubhoz érkező Tálos Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában