Frissen Fejérből

2021.04.07. 22:03

Létfontosságú volt az NB II-es fehérvári kéziseknek a győzelem

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 8. fordulójából elhalasztott mérkőzésen az életükért küzdő fehérváriak fontos győzelmet arattak.

Krebsz András

Ruprecht Benedek (10), a Cunder játékosa nyolc gólig jutott a szezon egyik legfontosabb mérkőzésén, amelyen hat góllal nyert a Fejér megyei együttes

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-archív

KIKI SKFT–Cunder TU Kézisuli 26-32 (12-18)

Izsák, zárt kapuk mögött, vezette: Héjja, Kónya.

Cunder: Bokréta – VARGA M. 6, IFJ. DOLEZSÁL K. 2, RUPRECHT 8 (1), BENCZE 5, Csóka 2, Karniczki. Csere: DRAVECZ 3 (kapus), Bakos, KOVÁCS G. 5, Ács, Babócsai 1, Kovácspál. Edző: Dolezsál Károly.

Eredmény alakulása: 7. perc: 1-4, 16. p.: 4-7, 24. p.: 8-13, 28. p.: 11-15, 35. p.: 13-19, 42. p.: 20-23, 51. p.: 21-29.

A rendkívül nehéz helyzetben lévő, a Déli-csoport 11. helyén szerénykedő cunderesek létfontosságú mérkőzés elé néztek szombat délelőtt, ennek megfelelően kezdték az eredetileg őszre kiírt találkozót. Bokréta Bence hálója tizenhat perc leforgása alatt mindössze négyszer zörrent meg, igaz, a fehérváriak lövéseiből sem lett mindig gól, Ruprechték nagyjából minden második támadás után találtak a kapuba.

Ruprecht Benedek (10), a Cunder játékosa nyolc gólig jutott a szezon egyik legfontosabb mérkőzésén, amelyen hat góllal nyert a Fejér megyei együttes
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-archív

– Már az elején sikerült háromgólos előnyt felépítenünk. A hazaiak próbáltak visszakapaszkodni, de a szünetig megdupláztuk a különbséget – mondta Dolezsál Károly, a vendégek trénere. A folytatásban felváltva estek a gólok, a játékrész közepéhez közeledve azonban háromra zárkóztak az ekkor már folyamatosan 7 a 6 ellen támadó hazaiak.

– Hullámzóvá vált a játékunk, de az időkérést követően sikerült rendezni a sorainkat. Jó védekezéssel és gyors lerohanásokkal visszaépítettük az előnyünket, amihez a három üres kapus találatot jegyző Dravecz védései is nagyon hozzájárultak. A cunderesek számára úgy kellett ez a két pont, mint a falat kenyér, ám ahhoz, hogy a kiesés elől menekülő Dole­zsál-legények jóllakjanak, a hátralévő hat fellépésükből még legalább hármat meg kellene nyerniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában