Kosárlabda

2021.04.11. 19:20

Innentől a DEAC elleni negyeddöntőre készül az Alba

Nagy küzdelemben, egy ponttal kaptak ki a Szolnoktól a Zsíros Tibor Magyar Kupa negyeddöntőjében az Alba kosarasai. Szombaton már a bajnoki rájátszásban érdekeltek, a nyolc között a DEAC együttesével kezdenek idegenben.

Horog László

Markovics Luka csapata a szezon legfontosabb részére, a rájátszásra készül Fotó: Pesti Tamás/archív

Fotó: Pesti Tamás/archív

Félidőben még nyolc ponttal vezettek, nem utaltak arra jelek, hogy a Fehérvár elveszítheti a kupa negyeddöntőjét az Olajbányász ellenében. Mégis bekövetkezett, az alföldiek 67-66-ra nyertek. Két nappal később simán vesztettek a bajnok Falco ellen, akik a DEAC-cal vívták a finálét. Az MK-ban remeklő debrecenieket szombaton a fehérváriakkal csatáznak, immár a bajnoki rájátszásban.

- A szerdai mérkőzés másnapján regeneráló edzést tartottunk, pénteken is tréningeztünk, aztán pihenőt kaptak a játékosok a hétvégére. Hétfőn kezdjük a felkészülést a DEAC ellen, úgy gondolom, elegendő idő áll rendelkezésre, hogy minden a helyére kerüljön. Természetesen jobb lenne a hangulat, ha nem búcsúzunk gyorsan a kupában. Sokáig nekünk állt a meccs, az első félidőben egyértelműen domináltunk. A lefújás után azt mondtam a fiúknak, fel kell emelnünk a fejünket, balszerencsés vereséget szenvedtünk. A kupa nagyon fontos, szerettünk volna jól szerepelni, de számunkra a bajnokság a döntő, ott kell bejutnunk a négy közé. Nagyon remélem, ezt meg is tudjuk valósítani, döntő lesz, hogy a cívisvárosiak elleni párharc során végig tudjuk tartani azt a koncentrációt, amit a Szolnok ellen az első félidőben sikerült. Továbbá tanulnunk kell azokból a buta hibákból, amiket ismét elkövettünk a végjátékban. Jól felkészültünk a Szolnokból, nem engedtünk kosarat első szándékból, a gondot az jelentette, hogy a harmadik negyed egyes periódusaiban megint elkezdtünk egyénieskedni támadásban, továbbá védekezésben néhány játékosunk nem játszott koncentráltan. Ilyen, kevés pontot hozó meccsen ennek különös jelentősége van. Meggyőződésem, a továbbjutás a szerencsén múlt, ha a jó dolgokat átmentjük, legyűrhetjük a Debrecent. Még akkor is, ha a hajdúságiak a hétvégén is bizonyították, nagyon komoly csapatuk van.

Markovics Luka csapata a szezon legfontosabb részére, a rájátszásra készül Fotó: Pesti Tamás/archív

A DEAC az első meccsen hét ponttal verte a Szegedet, aztán könnyedén, 102-74-re a körmendieket, ezzel bekerült a Falco elleni fináléba. Előzőleg, a bajnoki alapszakaszban is rendkívül kiegyensúlyozottan teljesítettek.

- Jól felkészülünk belőlük, fontos, hogy két, fiatalabb légiósunk, Ahmad és Gillon koncentráltan kosárlabdázzon. A DEAC komplett csapat, ezt az MK is megmutatta, évek óta, szisztematikusan fejlesztik a klubot. Az edző másfél éve vezeti őket, évek óta a stáb tagja, a játékosok között is akadnak, akik három esztendeje együtt szerepelnek. Folyamatos az építkezés, a szakmai munka, nincs állandó edzőcsere, valamint sokat költöttek játékosokra, öt, jó képességű légióssal és meghatározó magyarokkal rendelkeznek. Ezzel együtt is a továbbjutás a célunk, mondtam a játékosaimnak, igazából most kezdődik a szezon, ahol mindig a vagányabbak nyernek.

A szezonban négyszer találkoztak a felek, a fehérvári edzőmeccseken egyszer a DEAC nyert, a második derbin az Alba. A téli, debreceni bajnokin végig vezetve nyert a Fehérvár, később, a Gáz utcában a látogatók bizonyultak jobbnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában