Bemutatkozott a Mol Fehérvár FC új szakmai stábja

2021.04.02. 14:05

Három éven belül bajnoki cím a cél

Április elsején megtartotta első edzését a Mol Fehérvár FC vezetőedzőjeként Szabics Imre, majd nagypénteken a sajtónak is bemutatkozott az új szakmai stáb.

Ferencz Balázs

Szabics Imre a Fradi valós konkurenciája akar lenni a Vidivel

Fotó: molfehervarfc.hu/Tóth Gabriella

A pandémiás helyzete való tekintettel az M4 Sport TV kamerái előtt válaszolt a kérdésekre a 40 esztendős Szabics Imre, valamint a játékospályafutástól az előző idény végén visszavonult segítői, Juhász Roland és Torghelle Sándor.

Kovács Zoltán, a Mol Fehérvár FC sportigazgatója a családjában prognosztizált pozitív koronavírusteszt miatt nem volt jelen az edzők bemutatkozásán. Szabics Imre mesélt arról, hogy négy-öt év várakozás után öröm volt felvenni a munkát a Vidinél vezetőedzőként. Hozzátette, nem volt könnyű elköszönni az Eb-szereplő osztrák válogatottól.

– A rövid távú célokra koncentrálunk, arra, hogy nyárig minél sikeresebbek legyünk, a keret adott, maximális a bizalom mindenki irányába. Már a Kisvárda ellen is győzni akarunk, mint minden meccsen, ezért is került a stábba Juhász Roland és Torghelle Sándor, mert alázatosak, sikeresek és nyerő típusú emberek – mondta Szabics Imre.

Szabics Imre a Fradi valós konkurenciája akar lenni a Vidivel
Fotó: molfehervarfc.hu/Tóth Gabriella

A vezetőedző vázolta a munkamegosztást: Juhász a védelemért, Torghelle a támadójátékért felel, míg ő maga összefogja a munkát. Mindenről kikéri majd kollégái véleményét, de ő dönt.

– Ismerjük a csapatot, tudjuk mire képesek, az eddig megszerzett tudásomat szeretném átadni a játékosoknak – vélekedett Torghelle. – Fegyelmezettséget, határozottságot, keménységet várunk a csapattól.

Juhász nyári visszavonulása után az NB III-as csapatnál végzett edzői munkát.

– Tapasztaltam már, mi kell a jó szerepléshez. Szeretném edzőként hozzátenni azt a pluszt a csapat munkájához, amivel sikeresebbek lehetünk – fogalmazott a korábbi válogatott védő.

Felmerült a kérdés, vajon négy ilyen erős karakter (Kovács Zoltánnal kiegészülve) hogyan fér meg egymás mellett?

– Az olyan munkatársakat kedvelem, akiknek erős véleményük van, a súrlódások hozzátartoznak ahhoz, hogy sikeresek tudjunk lenni. Bólogató Jánosokkal nem jut sokra az ember – fejtette ki Szabics Imre, aki beszélt a célokról is. – Rövidtávon szeretnénk megismerni a játékosokat, cél az ezüstérem és a Magyar-kupa-győzelem. A realitás az, hogy a nyártól ütőképes csapatunk legyen, konkurenciái legyünk a Ferencvárosnak, s három éven belül legalább egy bajnoki címet szerezzünk.

Komoly Bundesliga-múlttal érkezik

Az 1981. március 22-én, Szegeden született Szabics Imre játékosként a Ferencvárostól került az osztrák Sturm Grazhoz, ahonnan a német Bundesligában szereplő VfB Stuttgarthoz szerződött. Németországban játszott a Kölnben, a Mainzban, a másodosztályú Augsburgban, majd visszatért Grazba, ahol lezárta játékoskarrierjét. 2014-15-ben a magyar labdarúgó-válogatott pályaedzője volt, majd ugyanezt a posztot töltötte be a Sturm Graz alakulatánál is. 2018-tól egészen 2021. március 31-ig az osztrák válogatott pályaedzőjeként dolgozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában