Frissen Fejérből

2021.04.16. 10:13

Az iszkaszentgyörgyi Szajkó Liliána magyar bajnoki címet nyert

A Magyar Lovassport Szövetség a fogathajtók országos fedett pályás bajnokságának döntőjét Szilvásváradon, a Lipicai Lovasközpontban rendezte meg 60 fogat részvételével. A póni egyesfogatok versenyét a Fejér megyei Szajkó Liliána nyerte.

V. Varga József

Szajkó Liliána országos bajnoki címet szerzett

Fotó: Jámbor Irén

A vírushelyzetre való tekintettel a Lipicai Lovasközpont arénáját jelölték ki az április 11-ei döntő helyszínének a budapesti Nemzeti Lovarda (Tattersall) helyett. A „zártkapus” rendszerben, nézők nélkül lebonyolított viadalt online közvetítésben lehetett nyomon követni.

Az iszkaszentgyörgyi Szajkó Liliána, az Idős Jámbor Vilmos Lovas Egyesület versenyzője nagy fölénnyel nyerte a póni egyes fogatok döntőjét, és felállhatott a dobogó legmagasabb fokára. Liliána már az első fordulóban 26 másodperces előnyt szerezett, és óriási előnyét a második fordulóban is megtartotta. Ez volt az első fedett pályás bajnoki győzelme, mert tanulmányai miatt korábban nem tudott részt venni a döntőkön.

Szajkó Liliána országos bajnoki címet szerzett
Fotó: Jámbor Irén

A Fejér megyei versenyző a döntőben a Sir Ruben névre hallgató hackney pónit hajtotta, segédhajtója Reiber Zita volt, aki már csaknem egy éve segíti a fogathajtót különböző versenyeken. Liliána az állatorvostudományi egyetemi tanulmányai mellett továbbra is a póni egyes fogatok között versenyez a hazai és nemzetközi megmérettetéseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában