Frissen Fejérből

2021.04.30. 07:02

A veretlen Győri Audi ETO látogat Székesfehérvárra

A K&H női kézilabda liga 20. fordulójában az Alba Fehérvár KC a Győri Audi ETO együttesét fogadja. A találkozó egyértelmű esélyese a Bajnokok Ligája-címvédő vendég csapat.

Beke Zsombor

Triscsuk Krisztina (5) remélhetőleg visszatérhet sérülése után

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az Alba Fehérvárra nem vár könnyű összecsapás péntek délután, hiszen a bajnokságban eddig 19 találkozón 19 győzelmet arató Győr látogat a Köfém Sportcsarnokba. A hazaiak legutóbb április 7-én léptek pályára, akkor Józsa Krisztián együttese a dobogóért küzdő Mosonmagyaróvár otthonában tudott nyerni 28-25-re. Az azóta eltelt napokban edzéssel töltötte el az időt az FKC, mivel a Boglári Akadémia elleni mérkőzés a Balaton-partiak koronavírus-fertőzése miatt elmaradt, azt a találkozót a tervek szerint május 16-án, vasárnap pótolhatják.

– A múlt hét teljesen a NEKA elleni mérkőzésre való felkészülés jegyében telt. Az egész csapat számára hirtelen jött a hír, hogy végül elmarad a találkozó – nyilatkozta a fehérvári klub honlapjának Rózsás Josephine. – Ettől függetlenül mi ugyanúgy csináltuk tovább a dolgunkat, végig edzettük a hetet, a hétvégénk így szabad volt, jutott egy kis pihenő a keret számára.

Triscsuk Krisztina (5) remélhetőleg visszatérhet sérülése után
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ami a Győri Audi ETO elleni mérkőzést illeti, a két csapat legutóbb január 3-án találkozott egymással, akkor a zöld-fehérek 44-21-re nyertek.

– Természetesen a Győr a mérkőzés esélyese, világklasszis csapat világklasszis játékosokkal, nekünk csak élvezni kell a mérkőzést. Nagyon jó egy ilyen szintű csapat ellen játszani, ki tudjuk magunkat próbálni, fel tudjuk mérni, hogy hol tartunk. Mindenképpen egy jó visszaigazolás lesz.

Sűrű hónap elé néz az FKC, hiszen rövid időn belül hét mérkőzést játszanak, a Győr mellett még az FTC-vel is összecsapnak Józsa Krisztián tanítványai. Kiesési gondjai valószínűleg nem lesznek az Albának, de ha jól kijön nekik a lépés, a jelenleg tizenegyedik helyen álló fehérváriak akár a nyolcadik helyig felkapaszkodhatnak a tabellán.

– Elég sűrű lesz ez az egy hónap, konkrétan szinte csak mérkőzést fogunk játszani, edzésre kevesebb idő jut majd. Kemény lesz, de azt gondolom, hogy fizikálisan jól fel tudtunk készülni az idény utolsó részére, reméljük, minél több pontot tudunk majd szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában