megyei I.

2021.04.24. 12:15

A Nyék még folytatná sorozatát

A Fejér megyei I. osztályú labdarúgó-­bajnokság 25. fordulója következik. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak trénereit, vezetőit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

2021. április 25., vasárnap, 17.00

Enying (8.) – Sárbogárd SE (6.) – ősszel 1-5

Mohai Norbert az ­Enying szakosztályvezetője: – A múlt heti idegenbeli fiaskót gyorsan a hátunk mögött kell hagyni. Eltiltások, sérülések, és ­Covid-fertőzés miatt sajnos nélkülöznünk kellett több kulcsjátékosunkat is, így nem sok esélyünk maradt a Mór ellen. A következtetéseket persze le kell vonnunk és a csapatban megmaradt feszültséget is fel tudjuk oldani gyorsan, mert egy fontos hazai mérkőzés következik vasárnap. A sárbogárdiakat fogadjuk, akik hosszú évek óta kiemelkedő, stabil teljesítménnyel, képviselik Dél-Fejért a megye egyes bajnokságban. Az elmúlt négy évben, valamennyi találkozónkon ők örülhettek a lefújást követően, ezen szeretnénk most változtatni. Valószínűleg nem lesz könnyű dolgunk, de egy-két kivétellel minden játékosunk rendelkezésünkre fog állni, szóval jó esélyünk lesz, legalább egy szoros mérkőzést vívni vendégeinkkel. A Covid-fertőzött belső védőnk még karanténban lesz, az ő pótlását jól meg kell oldanunk, ez kulcskérdés lesz a mérkőzés végkimenetelét illetően. Célunk a három pont itthon tartása, egy szép és összetartó csapatjátékkal.

Tordas FÉSZ ZRT. (10.) –Főnix FC (4.) – ősszel 6-1

Horváth Sándor, a Tordas FÉSZ Zrt. vezetőedzője: – Úgy gondolom, jobb csapattól nem szégyen kikapni, így történt ez szombaton Sárosdon. Amúgy a Sárosdot láttam eddig a csapatok közül a legjobb képességűnek, van négy olyan játékosuk, akik nem ebbe a mezőnybe valók, hanem néhány osztállyal feljebb. Nem szeretek a külső körülményekre hivatkozni, de hat kezdő játékosom hiányzott. Elképzelhető, hogy szorosabbá tudtuk volna tenni a mérkőzést, de így sem valószínű, hogy megúsztuk volna vereség nélkül. Igazán saját ma- gunkra jelentünk veszélyt, a futballnak megvannak az alaptörvényei, és a futball megbünteti azt, aki vét ez ellen. Mi sajnos több törvény ellen is vétettünk, ezért szerepelünk így. Nem lesz könnyű összerakni a csapatot a rengeteg sérült és ­beteg miatt, elment a tavaszból kilenc forduló, és kétszer ugyanaz a csapatot még nem tudtam pályára küldeni. Én egyik ellenféltől sem félek, inkább a saját csapatomtól tartok, hogy éppen milyen állapotban vannak a fejek. Megpróbálunk megfelelő eredményt elérni a Főnix FC ellen, nem lesz könnyű mérkőzés, de bízom abban, hogy átlendülünk a holtponton.

Tó-Vill Kápolnásnyék (5.) – Sárosd Kronos Sport (1.) – ősszel 0-1

Höltzl Richárd, a TóVill Kápolnásnyék vezetőedzője: – Szerencsére már az ötödik mérkőzést sikerült zsinórban megnyerni. Mányon saját magunknak tettük nehézzé egyébként a találkozót, mert már a 4. percben gólt kaptunk, és az első félidő a Mányé volt, de a szünet után föléjük nőttünk, és a hajrában sikerült megnyerni a találkozót. Hat csapat szállt be a dobogóért való harcba, és ezek közé tartozunk mi is. Mindenképpen meg fogjuk nehezíteni a Sárosd dolgát, ahogy idegenben is tettük, csak nagyon bízunk benne, hogy most pontokkal fogunk gyarapodni. Úgy gondolom, hogy most lenne alkalmunk arra, hogy elcsípjük a Sárosdot. Ez a bajnokság eléggé kiegyenlített, nincsenek előre eldöntött meccsek, a gyengébb is legyőzheti az erősebbnek vélt csapatot. Czottner Ádám bajlódik a térdével, illetve Kalmár Adrián nem áll majd a kapuban, ő igazoltan lesz távol, és egy rutinos hálóőr, Stammel András fogja helyettesíteni, aki Diósdon és Taksonyban védett. Rajtuk kívül nem számíthatok majd Ódor Dánielre, aki begyűjtötte ötödik sárga lapját.

A sárosdi Kovács Sándortól gólokat várnak vasárnap
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Ercsi Kinizsi SE (8.) – DUFK SE (14.) – ősszel 3-1

Lieber Károly, az Ercsi Kinizsi vezetőedzője: – Megérdemelt sikert aratott vasárnap a Kisláng, mert nagyon jól futballoztak. Rendkívül szimpatikus számomra az, hogy szinte kizárólag kislángiak alkotják a csapatokat, és helyi nevelésű játékosokkal oldják meg a megyei I. osztályú szintet. Nagyon okos, gyors, lendületes játékot játszottak, nálunk voltak hiányzók, eltiltottak, de volt tartásunk, fel tudtunk állni. Érződött azonban, hogy akik visszatértek, még nincsenek teljesen százszázalékos állapotban, ezenkívül négy ifista volt a kispadon, így aztán nagyon bele se tudtam nyúlni a meccsbe, hogy frissítsem a társaságot. Érkezik a Dunaújváros, amely Szellák Sándor keze alatt tanulja a futballt. Nem játszanak rosszul, igaz az eredményeik nem ezt igazolják. Nekünk is vissza kell térnünk arra az útra, amely a Mór elleni találkozó előtt jellemzett bennünket. Akkor 70 percig jól működött a játékunk, ezt az időszakot szeretnénk még jobban kitolni. Ettől függetlenül itthon mindenféleképpen győzelemre kell játszanunk.

Lajoskomárom (13.) – Kisláng (12.) – ősszel 1-5

Mosberger Mátyás, a Lajoskomáromi SE ügyvezetője: – Az utóbbi két mérkőzésünkön, a Mór és a Martonvásár ellen – az edzőváltást követően – pozitív irányú változásokat tapasztalhattunk a csapatunk teljesítményében. Elsősorban szervezettségben, és hozzáállásban javult a helyzet, ennek folytatására készülünk vasárnap a Kisláng elleni hazai mérkőzésen. Jól ismeri egymást a két csapat, ezért, mint mindig, most is nagy küzdelemre van kilátás. Az ősszel a kupában itthon mi nyertünk, Kislángon, a bajnokin azonban méretes zakót kaptunk. Három fiatal játékosunk is szóhoz jutott és bizonyított, várhatóan ezúttal is lehetőséget kap Gógán Ádám, Szulimán Norbert és Kicska Richárd. Varga Ferenc és Németh Ákos eltiltása lejárt, hétvégén azonban Czéhmeiszter Attila lesz eltiltott, és Szakáts Péter még továbbra sem tud játszani. A hátralévő öt hazai és három idegenbeli meccsünkön szeretnénk még pontokat gyűjtögetni, és erre legközelebb kiváló lehetőség lesz vasárnap.

Móri SE (2.) – Martonvásár SK (9.) – ősszel 1-2

Kiss Máté, a Móri SE vezetőedzője: – Vasárnap a maximumot nyújtotta a csapat az Enying ellen. Bár előzetesen azt gondoltam, hogy nem lesz ennyire könnyű a mérkőzés. Ezt bizonyítja az, hogy az ­Enying például az Ikarust idegenben meg tudta verni. Viszont arra számítottunk, hogy inkább hazai pályán erősebbek, mint idegenben. Tavasszal a legstabilabb, legösszeszedettebb játékkal rukkoltunk ki. Tényleg az elsőtől az utolsó emberig mindenki előtt le a kalappal, jó volt látni ezt a teljesítményt, és remélem azt, hogy erre tudunk építeni, és nemcsak egy alkalom volt a vasárnapi, hanem állandósulni fog. A Marton-­ vásár ellen mindenképpen szoros mérkőzésre számítok. Egyrészt a Mór ellen mindenki presztízsértékűnek tekinti a mérkőzést, és próbálja a legjobbját nyújtani. A másik pedig, hogy ebben a bajnokságban nincs könnyű összecsapás, viszont nem titok, hogy mindenképpen itthon akarjuk tartani a három pontot. Újabb sérültünk nincs, Tetzl Dávid, úgy néz ki, kiesett erre a fél szezonra, de van most egy 13-14 fős mag, akik stabilan ott vannak az edzéseken és a mérkőzéseken és ez a jövő szempontjából igen pozitív.

Szabadnapos: Mányi TK (15.)

A Bodajk SE (7.)–Ikarus- Maroshegy (3.) találkozó elmarad, lejátszásának idő­pontjáról később döntenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában