Kézilabda

2021.04.25. 20:42

A Cunder nyert, de még nehéz helyzetben van

Az NB II.-es férfikézilabda-bajnokság 19. fordulójában a tartalékosan felálló cunderesek alacsony színvonalú mérkőzésen vért izzadva diadalmaskodtak szombat este.

Krebsz András

Kiesési rangadót nyert a Cunder

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Cunder TU Kézisuli – KIKI SKFT 28-24 (14-13)

VOK, zárt kapuk mögött, vezette: ifj. Bacs J., Váltó. Cunder: BOKRÉTA – Varga M., Csóka 6 (3), Ruprecht, Bencze 4, KOVÁCS G. 5, Karniczki Csere: Ács 3, Molnár Csaba 4, Kovácspál 2, Farkas. Edző: Dolezsál Károly.

Eredmény alakulása: 9. perc: 4-1, 13. p.: 5-6, 23. p.: 9-9, 28. p.: 13-12, 34. p.: 16-13, 42. p.: 18-18, 50. p.: 22-21, 57. p.: 28-22.

Az álmoskásan kezdő, alaposan felforgatott csapattal kiálló fehérváriaknál egyedül Bokréta kapta el a fonalat, a hazai hálóőr tíz perc alatt ötször is védett, ennek köszönhetően a fekete mezesek kerültek előnybe, 4-2. A hazai kiállítások (Bencze a 17. percben már a második kettő percét gyűjtötte be) és a kihagyott helyzetek miatt fej fej mellett haladtak a csapatok. A sérült Ruprecht néhány percig tudta vállalni a játékot, az irányítójukat is elveszítő cunderesek csak az utolsó másodpercben betaláló Molnár Csaba rutinjának köszönhetően tudtak vezetéssel menni a félidőre.

Kiesési rangadót nyert a Cunder
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A térfélcserét követően mindkét gárda hullámzóan teljesített, az együttesek egymás hibáiból (vagy inkább még abból sem) éltek. A vendégek hét a hat elleni játékkal operáltak, amit a cunderesek nem tudtak kihasználni, az üres kapura leadott négy kísérletből mindössze egy talált az izsáki kapuba. Fehérvári részről a 18 védést bemutató Bokréta és a kényszerből beálló helyett a balátlövő poszton szereplő Kovács Gergő dicsérhető, a nehezen kiszenvedett sikerhez a sárga mezesek sokszor tarthatatlan beállósának, Soltész Márknak az idő előtti kiszállása (az ötvenedik percben összeszedte a harmadik kiállítását) is vastagon hozzájárult.

– Nehezen dolgoztuk fel, hogy ilyen sok hiányzónk volt. Az első félidőben rengeteget hibáztunk, idegesek voltunk, aztán összeszedtük magunkat és akaratban jól teljesítettünk – mondta Dolezsál Károly, a cunderesek trénere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában