Frissen Fejérből

2021.03.31. 22:51

Szalai Tamás a Vidi II. kispadján folytatja

A Mol Fehérvár FC bejelentette, hogy az eddig megbízott edzőként az első csapatot irányító Szalai Tamás mától az NB III-ban szereplő második csapat szakmai munkájáért felel.

Beke Zsombor

Szalai Tamás visszatér a Vidi II. csapatához

Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

A korábban játékosként is piros-kék mezt viselő Szalai Tamást Márton Gábor február 17-ei menesztése után nevezte ki a fehérvári klub az első csapat élére. Az azóta eltelt másfél hónapban az NB I-ben szereplő együttest hét tétmérkőzésen és egy felkészülési mérkőzésen irányíthatta a 41 éves szakember, valamint a Ferencvárost búcsúztatva a Mol Magyar Kupa elődöntőjébe jutott Nikolicsékkal.

– Mentális gödörben vette át ideiglenesen az első csapatot. Nagyon köszönjük a munkáját és azt, hogy az első kérésre, gondolkodás nélkül igent mondott – nyilatkozta a klub honlapjának Kovács Zoltán sportigazgató. – A feladatát tökéletesen megoldotta, a csapatnak azonnal tartást és szervezettséget adott. Ennek köszönhetően van még arra reményünk, hogy ebben a szezonban nyerjünk valamit.

Szalai Tamás visszatér a Vidi II. csapatához
Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

– Nagyon élveztem a közös munkát mind a játékosokkal, mind a kollégákkal, mindenki nagy odaadással dolgozott, annak pedig külön örülök, hogy a Mol Magyar Kupában ott van a csapat az elődöntőben, szurkolok annak, hogy a szezon végén kupagyőztesek legyünk! – nyilatkozta kinevezését követően Szalai a klub honlapjának. – Az első vezetőedzői megbízásom előtt állok, a csütörtök reggeli edzést már én tartom a Vidi II.-nek. Persze az elmúlt időszakban követtem az NB III-as, az U19-es és az U17-es csapat mérkőzéseit, edzéseit is, ezek alapján bátran ki merem jelenteni, hogy vannak olyan tehetségek, akiknek ha a fejlődése töretlen marad, hamarosan az első csapat öltözőjének ajtaján kopogtathatnak majd.

A korábbi bejelentéseknek megfelelően mától Szabics Imre lesz az első csapat vezetőedzője, a stábban helyet kap még Juhász Roland és Torghelle Sándor is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában