Frissen Fejérből

2021.03.31. 23:12

Nincs megállás a Kiskútnál

Népes hazai mezőny versenyzett a Kiskút Tenisz Klub kedden befejeződött fedett pályás tornáján. 12 éves lány és fiú, valamint felnőtt férfi első és másodosztályban zajlottak a küzdelmek.

Németh Krisztián

Teker Lotti a Kiskút TK üdvöskéje hat éve teniszezik, tavaly harmadik helyen zárt az Ob-n, válogatott kerettag

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A négynapos megmérettetésen a 12 éves korosztályban mintegy hatvanan, a felnőtt férfi mezőnyben közel félszázan indultak.

– Nagyon jó körülményeket tudunk biztosítani, ezért szívesen jönnek hozzánk. Jobb csarnokban játszani, mint egy sátorban, s a kiszolgáló létesítmények is átlag felettiek – hangsúlyozta Galambos Gábor versenyigazgató.

A rendszeresen nívós versenyrendezés és a sportágban vállalt egyre komolyabb szerepe mellett versenyzőire is joggal lehet büszke a Kiskút Tenisz Klub. Az ifjoncoknál Teker Lotti tehetsége kezd egyre inkább kiforrni. A Kiskút üdvöskéje a tornán simán lépett tovább a selejtezőből. A főtáblán először a Babos Tímea szűkebb hazájából érkező, soproni Rekedt-Nagy Pannit búcsúztatta nagy csatában, a döntőben viszont ugyancsak kemény meccsen megálljt parancsolt neki a Csopaki TK versenyzője, Serkédi Emese.

Teker Lotti a Kiskút TK üdvöskéje hat éve teniszezik, tavaly harmadik helyen zárt az Ob-n, válogatott kerettag
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A férfi első osztályban a hatodik helyen kiemelt Gombás Péter képviselte a házigazdákat. Az első fordulóban simán túllépett Boros Miklóson (MTK), ám a negyeddöntőbe már nem jutott be, miután három játszmában kikapott Juhász Bencétől (Marso TC). A végső győzelmet a legmagasabban rangsorolt, az országos ranglistán tizenegyedik helyen álló Kis-Balázs Rafael zsebelte be. Gombás a második osztályú mezőnyben a legjobb nyolc között búcsúzott.

Gombás Péter tenyerese hazai pályán
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Jövő héten újabb fedett pályás tornát rendeznek a Kiskút Tenisz Klubban, majd kezdetét veszi a szabadtéri szezon. Ennek első fontosabb állomása április végén lesz, a 16 éves korosztálynak kiírt nemzetközi torna. Ezúttal is jelentős az érdeklődés külföldről, ám a járványhelyzet miatt kérdéses, indulnak-e külföldiek a fehérvári tornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában