Frissen Fejérből

2021.03.25. 21:38

Négyen a döntőben

Három csoportban, összesen 92 férfi öttusázó kezdett versengésbe az idei első világkupa selejtezőjében.

Ferencz Balázs

Demeter Bence

Fotó: Buza Virág

Csak 36 maradhat. A szokásos jelmondat egy-egy öttusaviadal selejtezője előtt. A budapesti világkupán két 31, és egy 30 fős csoportból verbuválódott a szombati, 36 személyes döntő mezőnye. Hat magyar úriember vágott neki a már egy éve nélkülözött küldetésnek: nemzetközi mezőnyben, igazi versenykörülmények között esélyt teremteni arra, hogy éremért küzdhessenek. Bereczki Richárd, Marosi Ádám, Kasza Róbert, Regős Gergely és Kardos Bence mellett Demeter Bence volt az egyetlen fehérvári. A Volán Fehérvár már olimpiai kvótával rendelkező versenyzője jól kezdett az A csoportban. Pozitív mérleggel, 215 ponttal zárta a vívást, 16 győztes asszója, s 14 veresége a 12. helyre sorolta. A 200 méteres úszás során előrébb lépett a 31 éves volános pentatlonista. 2:01,66 perces ideje a 11. legjobb volt, s a kombinált szám előtt a kilencedik pozíció volt az övé. Demeter Bence 27 másodperces hátránnyal indult a csoportot vezető brit James Chong mögött. A lövészettel kombinált futás során Demeter kiválóan teljesített. 11 perc 5 másodperces ideje az ötödik volt ebben a számban, s az összesített rangsorban ezzel egy helyet előre is lépett, nyolcadikként masírozott a fináléba.

Demeter Bence
Fotó: Buza Virág

– Nagyon kellett futni ezért a döntőért, mert elég nehézkesen állt össze ez a nap. A vívásnál sajnos arra kellett öszszpontosítanom, hogy olyan állapotba hozzam magam, hogy a hullámvölgyekből ki tudjak kerülni és képes legyek normális eredményt elérni – értékelt Demeter Bence.

Ugyanebben a csoportban Regős Gergely a vívópáston és a medencében sem remekelt igazán, s hiába kombizott kiválóan, a 15. hely nem ért döntőt. A B csoportban Kardos Bence gond nélkül ment tovább, de Kasza Róbert meglepetésre nem jutott a legjobb 36 közé, a C jelű mezőnyben Bereczki Richárd és Marosi Ádám is biztosította helyét a fináléban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában