Frissen Fejérből

2021.03.29. 21:45

Két vereség a mérleg

Az NB II-es férfi-kézilabdabajnokság 17. fordulójában rangadót bukott az Alba-MÁV, az ismét vereséget szenvedő cunderesek pedig távolodnak a bennmaradástól.

Krebsz András

Itthon kapott ki a rikító mezben játszó Alba-MÁV

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap-archív

Alba-Máv-Előre SC–Kistext SKFT 24-28 (13-12)

VOK, zárt kapuk, vezette: Szászfai, Tasnádi.

Alba: Czérna – Králl 5, Szám, ifj. Grőber M. 4 (1), Kanyó Balázs 2, Bárdos 6, Rohonyi 1. Csere: Hátas (kapus), Szalczinger, Giday, Harsányi 1, KANYÓ BENCE 5 (2), Salamon D., Forgács. Edző: Grőber Mátyás.

Eredmény alakulása: 7. perc: 4-4, 14. p.: 6-9, 25. p.: 11-11, 36. p.: 15-14, 45. p.: 17-20, 54. p.: 20-25.

A hosszú támadásokkal operáló fehérváriak átlövései az első 8 percben többnyire a kapuban kötöttek ki, amire a piros mezesek gyors akciókkal és leindulásokkal válaszoltak.

Az élesebbnek tűnő hazaiak szinte az összes kipattanóra előbb reagáltak, ám mégis a vendégeknek sikerült meglép­niük, a labdával egyszer sem találkozó Czérna helyére tíz és fél perc elteltével Hátas érkezett, 5-7. A váltás meghozta a gyümölcsét, a sérülése után újra a keretben lévő Kanyó Bence pihentetése ellenére Krállnak és a sokat vállalkozó, védekezésben is hasznos Bárdosnak köszönhetően az albások vonultak előnnyel a szünetre.

A folytatásban hiába szállt be a helyzeteit hibátlanul értékesítő Kanyó Bence, a gyenge formát mutató Giday mellett többen sem életük legjobbját nyújtották. A hazai szakmai stáb az egyre fásultabbá váló fehérvári játékosokat tíz perccel a vége előtt egy időkéréssel próbálta felrázni (20-23), de az utolsó négy percnek négygólos hátránnyal nekivágó Alba nem tudott megújulni.

– Sok ziccert kihagytunk, és volt egy-két fegyelmezetlenség, ami szokatlan tőlünk. Nem érdemeltünk győzelmet – árulta el Madár Imre, az Alba-MÁV tiszteletbeli elnöke.

Itthon kapott ki a rikító mezben játszó Alba-MÁV
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap-archív

Dunaharaszti MTK–Cunder TU Kézisuli 27-23 (15-10)

Dunaharaszti, zárt kapuk, vezette: Tóbiás, Végh.

Cunder: Dravecz – Varga M., CSÓKA 11 (2), Ruprecht 3, Bencze 1, Bakos 1, Karniczki 2. Csere: Bokréta (kapus), Ács 1, Babócsai, Molnár Cs. 2, Kovács G. 1, Kovácspál 1 . Edző: Dolezsál Károly.

Eredmény alakulása: 9. perc: 2-1, 15. p.: 6-4, 24. p.: 13-5, 35. p.: 16-11, 42. p.: 20-15, 51. p.: 27-17.

Dacára a tabellán elfoglalt helyezéseknek, a foghíjasan felálló Cunder egy ideig jól tartotta magát, ám 5-4 után egy 12 perces hullámvölgy következett játékában: a sok eladott labda mellett mindössze egyszer zörgették meg a hálót a fehérváriak. A DMTK már kilenccel is elhúzott, a cunderesek ebből négyet tudtak eltüntetni a szünetre.

A második játékrészt a Cunder feszesebb védekezésének köszönhetően megnyerte egy góllal, ez azonban nem ért pontot a továbbra is a 11. helyen szerénykedő együttesnek.

– Az első félidőben sajnos nem voltunk elég lelkesek, nem koncentráltunk eléggé. Egyre nehezebb helyzetbe kerülünk, nagy szükségünk lenne egy sikerre – értékelt Dolezsál Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában