NBII

2021.03.02. 19:30

Két gól döntött a városi kézi derbin

Az NBII-es férfi-kézilabdabajnokság 14. fordulójában az esélyesebb albások alaposan megizzadtak a győzelemért a kiesés elől menekülő cunderesekkel szemben.

Krebsz András

Csóka Balázs nyolc gólt szórt, de az Alba jobban szűrt

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Cunder TU Kézisuli–Alba-MÁV-Előre SC 24-26 (13-17)

VOK, zárt kapuk mögött, vezette: Bóna, Földesi.

Cunder: Bokréta – Kónya 1, IFJ. DOLEZSÁL K. 4, Hamvasi 1, CSÓKA 8 (3), Ruprecht 2, Hegedüs 1. Csere: Dravecz (kapus), Bakos 2, Kovács G., Bencze 2, Varga M. 1, Kovácspál 2, Karniczki. Edző: Dolezsál Károly.

Alba-MÁV: CZÉRNA – Králl 4, Szám, KANYÓ BALÁZS 4 (1), Kanyó Bence 3, BÁRDOS 8, Rohonyi 1. Csere: Hátas (kapus), Szalczinger, Harsányi 1, GIDAY 5, Salamon D. Edző: Grőber Mátyás.

Kiállítások: 12, ill. 8 perc

Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1

Már a mérkőzés első percében próbálta meglepni ellenfelét a Dolezsál Károly irányította Cunder, az Alba támadásainak fazont szabó Kónya Bence azonnal szoros őrizet alá került. A kék mezesek az első hét próbálkozását a kapuba juttató Bárdos védhetetlen átlövéseivel, valamint Králl jobb szélről érkező találataival válaszoltak, 5-6. Nem hagyta magát leszakítani a pályaválasztó, ­Csóka előbb hétméteresből, majd talpról is betalált. Az albás időkérés után a vendégek alkalmazták Ruprecht ellen a követő emberfogást, és a továbbra is remeklő Bárdos, valamint a csereként pályára lépő ex-cunderes Giday átlövéseinek, no meg Czérna remek védéseinek köszönhetően megnyugtató előnnyel vonulhattak a szünetre.

Csóka Balázs nyolc gólt szórt, de az Alba jobban szűrt
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A fordulást követően ­Csóka szemfüles találataival egy gólra zárkóztak a cunderesek, 18-19. Mindkét oldalon sok pontatlanság csúszott a játékba, a cundereseknél Csóka és Hegedüs, míg a Grőber-csapatnál Králl és Kanyó Bence is több lehetőséget elpuskázott. Nem hibázott viszont az albások beállója, Kanyó Balázs negyedik góljával az 54. percben eldőlni látszott a találkozó, 20-25.

A végjátékban Kovácspál, valamint Bencze két találatával lőtávolságon belülre érkeztek a hazaiak (24-26), ám a mérkőzésen tizenhat hárításig jutó Czérna helyére beszálló Hátas fontos mentése után végleg eldőlt a bajnoki pontok sorsa. Az összecsapás utolsó másodperceiben sportpályára nem illő jelenet borzolta a kedélyeket: a Cunder kapujára törő Harsányit valósággal letaglózó Bakos kék, míg az ítéletet kritizáló Bencze azonnal piros lapot kapott.

Vereségével a pályaválasztó maradt a 11., utolsó előtti pozícióban, míg Kanyóék megerősítették 7. helyüket a Déli csoportban.

– Rengeteg ziccert hagytunk ki, ez döntött. Vagy a fiatalok fáradtak el az előző napi ifjúsági találkozón, vagy az edzéshiány látszik ennyire. Örülök, hogy végig meccsben tudtunk maradni – mondta Dolezsál Károly, a Cunder edzője a mérkőzést követően.

– Küzdelmes, de gyenge színvonalú mérkőzésen győztünk, a végjátékra fejben elfáradtunk. Tudtuk, hogy a Cunder az utolsó töltényig küzdeni fog – értékelt Madár Imre, az Alba-MÁV tiszteletbeli elnöke a találkozó után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában