A Budafok együttesén át vezet az út az elődöntőbe

2021.03.09. 20:33

Első hazai kupameccs

A vasárnap esti bajnoki összecsapás után a Mol Magyar Kupában is megmérkőzik egymással a Mol Fehérvár FC és a Budafoki MTE. A negyeddöntő 14.30-kor kezdődik szerdán.

Ferencz Balázs

Emil Rockov már tudja, hova, s hogyan lőnek a budafokiak. A bajnokin tizenegyest védett

Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A 2020–21-es szezonban háromból hármat nyert a Vidi az NB I újonca, a Budafok ellen. Két 4-1-es siker után legutóbb, épp vasárnap nyert a Mol Fehérvár FC 2-1-re a Promontor utcában. Az egymás elleni mérleg kiemelkedő fehérvári fölényt mutat, azonban látni kell, hogy a hétvégén igencsak meg kellett küzdenie a pontokért a Vidinek. Ahogy a 2021-es naptári évben rossz szokásává vált a piros-kék egyletnek, most sem tudta megtartani egygólos előnyét, s csak a hajrában csikarta ki a győzelmet, de ehhez kellett a piros-kékek Budafokon kölcsönszolgálatot teljesítő játékosa, Zsóri Dániel is, aki szerencsétlen mozdulattal saját kapuját vette be. A pontok már jöttek tehát, de a játék még mindig nem olyan, mint amilyen elvárható lenne a Viditől.

A kupapárharcban – ahol egy meccs dönt a továbbjutásról – minden hibának komoly következménye lehet.

Emil Rockov már tudja, hova, s hogyan lőnek a budafokiak. A bajnokin tizenegyest védett
Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Minden bizonnyal a bajnokin tizenegyest rontó, vagy épp az öngólt vétő Zsóri Dániel is javítani, bizonyítani szeretne, mint ahogy az ex-­fehérvári Csizmadia Csaba által dirigált teljes budafoki gárda is. Nem lesz sétagalopp a délutáni matiné.

– Arra számítok, hogy a hétvégi bajnokihoz ­hasonlóan a kupameccs is nehéz lesz a Budafok ellen. Bár sokszor úgy érzem, hogy saját magunknak nehezítjük meg a mérkőzéseket – vélekedett Nego Loic, a Mol Fehérvár FC szélsője. – A Budafok jó csapat, de hazai pályán mindent meg kell tennünk a továbbjutás érdekében. A legfontosabb, hogy végig fegyelmezettek legyünk, hiszen láthattuk korábban a Paks ellen is, hogy kétgólos előnyünk ellenére nem sikerült győznünk. Az első perctől az utolsóig fegyelmezettnek kell maradnunk. Ez az egyetlen módja, hogy eredményesek legyünk. Ha ez sikerül, győzni fogunk. Kiemelten fontos számunkra a kupa, tudjuk, milyen sokat jelentene a kupagyőzelem a klubnak és a szurkolóknak egyaránt. Mindent megteszünk, hogy ott legyünk az elődöntőben. Bizonyítani akarjuk, hogy készen állunk a nagy feladatokra.

Szalai Tamás eddigi legnagyobb feladata előtt áll
Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A Budafoki MTE Mohácson kezdte a Mol Magyar Kupa sorozatát, a megyei I. osztályú Mohácsi TE-t 6-0-ra verte, majd októberben az NB III-as Dabas-Gyón együttesét szintén idegenben búcsúztatta 3-2-vel, de megküzdöttek a piros-feketék a továbbjutásért, hiszen a hosszabbításban, a 117. percben esett a döntő gól. A legjobb 16 közé jutásért a megyei I. osztályú Fémalk-­Dunavarsány otthonában

11-0-ra győztek a budafokiak, legutóbb pedig az élvonalbeli Paksot búcsúztatták, Tolnában arattak 4-2-es sikert.

A Mol Fehérvár FC sorrendben a megyei I-es Tiszaföldvár (5-0), az NB III-as Gárdony (4-1), az NB II-es Vasas (2-1) és a Ferencváros (2-1) idegenbeli kiejtésével jutott a legjobb nyolc közé. Az első hazai összecsapáson már az elődöntő a tét.

A negyeddöntő további párosításai:

Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC

Kisvárda Master Good–ZTE FC

DVSC–MTK Budapest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában