négy játékost ad Fejér

2021.03.19. 18:52

Dárdai Palkó lecsúszott az U21-es Eb-ről

Jövő héten elrajtol a szlovén-magyar közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság. Magyar keret Fejér megyei kontingense négy főre szűkült.

Ferencz Balázs

A Mol Fehérvár FC védője, Bolla Bendegúz (balra) a következő hetekben a válogatottban bizonyíthat

Fotó: MLSZ

Zászlókavalkába borult a Mol Aréna Sóstó. A Csíkvári úti székház előtti téren, valamint az épület oldalain is lobogók és molinók hirdetik, hogy a koronázóváros stadionja is helyszínt biztosít az U21-es labdarúgó Európa-bajnokságnak. Az arénát övező utcákban, parkolók előtt, vagy épp a bejáratoknál már biztonsági őrök posztoltak pénteken, bizonyára valamely külföldi gárda tesztelhette a pályát. Szerdán ugyanis a németekkel csap össze a magyar válogatott Fehérváron, s jövő szombaton a hollandok is itt feszülnek egymásnak a germánokkal.

Mindeközben a Gera Zoltán szövetségi edző dirigálta magyar együttes Telkiben készül a megmérettetésekre. Az egy-két pozitív koronavírus teszt után (Szánthó Regő, Gergényi Bence, Schön Szabolcs, Nagy Zsombor, Szilágyi Zoltán és Demjén Patrik is kimarad) újabb veszteség érte a csapatot. Sérülés miatt hagyta el az edzőtábort a Mol Fehérvár FC középpályása, ifj. Dárdai Pál, így ő sem szerepelhet az Eb-n. A Fejér megyei csapatok így közvetlenül mindössze négy játékost adnak a 22 fős keretbe. A fehérvári Bolla és a felcsúti Auerbach Martin, Deutsch László, Kiss Tamás trió mellett a vidis Tamás Olivér Pakson, Zsóri Dániel pedig Budafokon tölti jelenelg kölcsönszerződését.

A Mol Fehérvár FC védője, Bolla Bendegúz (balra) a következő hetekben a válogatottban bizonyíthat
Fotó: MLSZ

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Auerbach Martin (Puskás Akadémia), Bese Balázs (Budafoki MTE), Kovács Péter (Budaörs)

Védők: Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár FC), Huszti András (Budafoki MTE), Balogh Botond (Parma), Varju Benedek (MTK Budapest), Mocsi Attila (Haladás), Tamás Olivér (Paksi FC), Deutsch László (Puskás Akadémia)

Középpályások: Csonka András (Budafoki MTE), Kata Mihály (MTK Budapest), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd), Hinora Kristóf (Vasas), Mezei Szabolcs (MTK Budapest), Palincsár Martin (MTK Budapest)

Támadók: Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Kovácsréti Márk (Kisvárda), Skribek Alen (Budafoki MTE), Szőke Adrián (Heracles), Bárány Donát (DVSC), Zsóri Dániel (Budafoki MTE). Szövetségi edző: Gera Zoltán.

A magyarok március 24-én Németországgal, 27-én Romániával, 30-án Hollandiával mérkőznek a csoportban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában