Bécs: 3 - AV19: 0

2021.03.17. 21:09

A kiesés szélére sodródtak a hokisok

Nagyon szoros meccset játszott a a Hydro Fehérvár AV19 a Vienna Capitals otthonában az osztrák hokiliga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén. Ezzel együtt is nagyon közel került ahhoz, hogy elbúcsúzzon a szezontól.

Németh Krisztián

Pénteken jobb helyzetkihasználás kell!

Fotó: FMH-archív / Kricskovics Antal

Nem lenne túl elegáns befejezése ennek a rendkívüli és sok-sok sikerrel emlékezetessé tett szezonnak, ha az ellenfél az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban búcsúztatná az AV19 együttesét.

Márpedig ehhez közel kerültek Hári Jánosék, miután kedden este harmadszor is a Bécs bizonyult jobbnak. A 6-1 után két szoros meccset vívott ellenfelével a Fehérvár, de eredményességben nem sikerült előrelépnie. Hat emberhátrányt is kivédekezett a csapat, de egy védelmi hibából gólt kapott.

– Az első 20 percben egyértelműen jobb volt a Bécs, de a második és a harmadik harmadban nagyot küzdöttünk, mindent kitettünk a jégre. A végjátékban is lőttünk, helyzeteket alakítottunk ki, de végül nem sikerült az egyenlítés. A következő mérkőzésen az utolsó 40 percben mutatott küzdelemre kell építenünk és meg kell találnunk annak a módját, hogy lőjünk gólokat, hiszen a szezonban ez volt a védjegyünk, most pedig éppen ezzel küszködünk – hangsúlyozta Antti Karhula a fehérváriak vezetőedzője.

Az alapszakaszban elért legjobb lövés/gól mutató a múlté és sajnos a középszakaszban a Bécsnek idegenben kiosztott 6-1-ből sem tudott elég erőt meríteni a csapat. Tény és való, ez már a rájátszás, amihez mindenki máshoz áll hozzá. De azt se felejtsük el, hogy azok után, hogy a pazar alapszakasz után vérszemet kaptunk, a két csapat közötti különbség (büdzsé és minden egyéb tekintetében) a playoffra realizálódott.

Azt szomorú látni, hogy a negyeddöntőben érdekelt nyolc csapat közül egyedül a mieink nem tudtak még győzni. Még a ligaújonc Pozsony is elverte egyszer a Bolzanót, méghozzá mindjárt az első mérkőzésen.

Pénteken jobb helyzetkihasználás kell!
Fotó: FMH-archív / Kricskovics Antal

Ha itthon nem sikerül beütni a ziccereket, pénteken az utolsó meccsén lép jégre a Fehérvár, és megesik az a csúfság, hogy söpréssel lép át rajta a Vienna Capitals. Erre még soha nem volt példa! 2010-ben a legjobb nyolc között egyszer – a legelső találkozón – nyerni tudott a Volán a párharcban, 2015-ben pedig még szorosabbá tudta tenni a továbbjutás kérdését. Akkor 4-2-vel ment tovább a Bécs, úgy, hogy az első két meccset húzták be a kék-fehérek és további két találkozó hosszabbításban dőlt el.

Momentán, tehát egész más a helyzet, de az utóbbi két meccs alapján nem reménytelen!

A negyeddöntő párharcainak állása

Bolzano–Bratislava 2-1

Klagenfurt–Villach 2-1

Salzburg–Dornbirn 1-2

Vienna–Fehérvár AV19 3-0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában