Frissen Fejérből

2021.03.28. 18:17

A hajrában faképnél hagyta a Vác az Alba FKC-t

Ötven percen át gyakorta vezetett, de minimum pariban volt az Alba Fehérvár KC a Váccal a női kézilabda-bajnokság vasárnapi mérkőzésén. Tegyük hozzá: mindkét csapat sokat hibával játszott. Nem úgy a hajrában, amikor a házigazdák nagyon magabiztosan eldöntötték a két pont sorsát és 34-27-re nyertek.

Németh Krisztián

Lehet, hogy a tabellán a két csapat között tíz pont volt a különbség a 16. fordulóra rendelt összecsapás előtt, de a pályán ebből semmi sem látszott az első félidőben. Sőt!

A meccs elején 3-0-ás szériát produkáltak a fehérváriak, így a 4. percben már 4-2-vel vezettek. Ha nincsenek a fránya technikai hibák tovább nőhetett volna a vendégek előnye, de a 17. percre átmenetileg elfogyott. A kapuban Tea Pijevic jól védett, de feljavult a váciak ifjú hálóőre Bukovszky Anna is, aki több bravúrt is bemutatott a 60 mérkőzésen. A Fehérvár többé-kevésbé tartotta előnyét, jegyezzük meg Triscsuk Krisztina mababiztosan értékesítette a hétmétereseket, Gerháth Kincső pedig bombagólt lőtt. De ezzel együtt is biztosnak tűnt, hogy a fehérváriaknak ki kell küszöbölnie a hibákat a második játékrészre, mert, ha a Vác magára talál, könnyen megfordíthatja az összecsapást.

- Saját magunkat vertük meg – búslakodott önkritikusan Töpfner Alexandra a Fehérvár játékosa a mérkőzés lefújása után.

Nagyjából az ötvenedik percig nem volt nagyobb gond, mint az első félidőben, gyakorlatilag változatlanul egymás hibáiból éltek a felek. Ám kezdte átvenni a vezetést a Vác, de egyszer sem jutott ”messzebbre”, éles maradt a derbi.

Aztán jött a fehérvári mélyrepülés az utolsó tíz percben. Józsa Krisztián vezetőedző hiába kért időt, a váciak nyitott védekezésre való váltása teljesen leblokkolta az Albát. Kácsor Gréta ipari mennyiségű labdát szerzett, és indításból hullottak a gólok a vendégek kapujába. 6-0-ás rohamot produkáltak a házigazdák és ezzel megpecsételték a Fehérvár sorsát, elment a meccs. Hat percen át egyetlen támadást sem tudtak befejezni Triscsukék. Úgy nyert hét góllal a Vác, hogy a találkozó nagy részén szoros csata folyt.

Az Alba Fehérvár KC 17 bajnokival a háta mögött a 11. helyen áll a 14 csapatos női kézilabda NBI.-ben. 10 pontjával a Szombathely csapatát, a Boglári Akadémiát és a Békéscsabát előzi meg.

Nem vár könnyű folytatás Józsa Krisztián együttesére. Szerdán a Ferencváros, április hetedikén a Mosonmagyaróvár otthonában játszanak.

Váci NKSE–Alba Fehérvár KC 34-27 (14-15)

Vác, zárt kapuk mögött. Vezette: Bíró, Kiss.

V: Bálint, Bukovszky (kapusok), Aron 2, Bárdy, Diószegi 2, Hámori 4, Helembai 5, Kácsor 3, Lakatos 6, Pálffy, Radosavljevic 9, Szabó 3, Szeberényi, Szondi. Edző: Szilágyi Zoltán.

AFKC: Pijevic 1, Tóth (kapusok), Afentaler 3, Bardi 1, Besszer 4, Boldizsár 1, Gerháth 1, Háfra 1, Rózsás, Szarka 1, Temes, Töpfner 4, Triscsuk 9 (6), Varga 1. Edző: Józsa Krisztián.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 1/0, ill. 7/6

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában