A szünet után összeomlottak

2021.03.23. 19:20

A Dunaferr DUE Dutrade FC idén másodszor, a rájátszásban is kikapott az Újpesttől

A férfi futsalbajnokság rájátszás alsóházának 3. fordulójában az igencsak tartalékos Dunaferr DUE Dutrade FC csapata bár az első félidőben jól tartotta magát Újpesten, de utána kinyílott a házigazdák gólzsákja, és meg sem álltak tizenegy találatig.

Káldor András

Az újvárosiak (fehér) egyszer találtak be

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap-archív

Újpest RFC-220Volt–Dunaferr DUE Dutrade 11-1 (1-0)

UTE Sportcsarnok, zárt kapuk, v.: Juhász Dávid –Deme Rajmund – Urgyán Antal

Újpest RFC-220Volt: Tyukász – Moreira 3, Szeghy, Lineker 1, Horváth B. 2. Csere Dohány (kapus), Németh M. 1, Fekete M., Nehéz 1, Sobral 1, Szrnka, Klusin 1, Suscsák, Fekete O. 1. Vezetőedző: Frank Tamás

Dunaferr DUE Dutrade FC: Cseresnyés – Csányi, Boldizsár, Dorogi, Németh L.; Gergely (k), Kovács K., Kürti, Garda, Szabó K. 1, Facskó. Vezetőedző: Facskó József

Gól: Horváth B. (13., 39.) Moreira (21., 23., 37.) Németh M. (27.), Sobral (28.), Klushyn (29.), Fekete O. (33.), Lineker (40.), Nehéz (40.), ill. Szabó K. (30.)

Kiállítva: Gergely (40.)

Abban a tekintetben pikánsnak volt mondható a találkozó, hogy az újpestiek kispadján ült Frank Tamás valamint Horváth Benedek, akik az idényt még az újvárosi együttesnél kezdték.

Míg a vendéglátó csapat szinte teljes kerettel tudott kiállni, még úgy is, hogy többen kisebb sérüléssel vállalták a játékot, addig az újvárosiaknál eléggé foghíjas volt a garnitúra.

Az újvárosiak (fehér) egyszer találtak be
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap-archív

Augusztusban még teljes csapattal simán legyőzték ellenfelüket a piros-fehérek, ám novemberben már alaposan átalakulva Újpesten 6-0-ra nyertek a lilák. Ezúttal is ők számítottak az összecsapás favoritjainak, bár bíztak abban Facskó Tamás tanítványai, hogy szoros meccset játszhatnak.

Már a mérkőzés elejétől fogva irányította a játékot a lila-fehér gárda, szinte csak a vendégek térfelén pattogott a labda, akik jobbára csak a védekezésre összpontosítottak. Egészen a 13. percig tartották, amikor Moreira Alves Lucas szólója után Horváth Benedek egy csel után talált az újvárosi kapuba, 1-0. Több gól az ordító lehetőségek után sem esett az első félidőben, nem kis mértékben Cseresnyés Alexnek köszönhetően. A második húsz perc nyomban újpesti góllal kezdődött, és ez meg is hozta az önbizalmukat. Sorra alakítottak ki formás támadások, míg az újvárosiak nem tudták tartani velük az iramot. Az első kilenc percben egymás után ötször találtak be, ráadásul Cseresnyés megsérült, és nagy különbségű vereség lett a vége. Az újpestiek pedig örülhettek, a sikerük értékét növeli, hogy ez volt klubjuk legnagyobb különbségű győzelme az élvonalban, és emellett az idei bajnokság legnagyobb különbségű győzelme, megelőzve a Haladás-Aramis mérkőzést, amely 11-2-es hazai győzelemmel zárult.

A Dunaferr DUE Dutrade FC csapata a tabella utolsó helyén tanyázik, és legközelebb pénteken 19 órakor az FTC-Fischer Klíma együttesét fogadja majd a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában