Monkey boulder

2021.02.04. 15:43

Tíz fehérvári falmászó a válogatott keretben

A 2021-es esztendő első nagy falmászó versenyét rendezték a hétvégén a fővárosban. A Monkey boulder Magyar Kupa-versenyen a rekordszámú induló között két székesfehérvári klub sportolói is megpróbáltak a csúcsra törni.

Krebsz András

A Mozogj Kreatívan Sportegyesület tagjai

A Mozogj Kreatívan Sportegyesület színeiben induló redrockosok közül hárman mérték össze a tudásukat a nyílt női mezőnyben: Sándor Réka a 10., Müller Ágnes az 52., míg Sándorné Szappanos Ágnes az 55. (a seniorok között a 7. legjobb eredményt érte el) helyen végzett.

A juniorok között Sándor Réka bronzérmet szerzett, Müller Ágnes pedig a 7. lett. A fiúknál Szegedi-Csinády Balázs a 9., Boros Nándor a 13. pozíciót szerezte meg.

A serdülőknél ketten is a dobogóra állhattak: Domahidy Kata győzött, Zsákai Eszter ezüstérmet nyert. A fiúk között Smakaj Dániel Driton a 9. pozícióban fejezte be a versenyt.

Gyerek korcsoportban Szász Attila ezüstérmet szerzett, Tóth Vince a 4. lett. A minik között Nagy Emese a lányoknál, míg Magyar Martin a fiúknál végzett a 4. pozícióban, Kukoda Károly pedig a seniorok mezőnyében lett a 37.

A Mozogj Kreatívan Sportegyesület tagjai

A Rotpunkt Sziklamászó Egyesület mászói is kitettek magukért. Forgács Eszter Evelin a juniorok között az 5., nyílt női kategóriában a 21. helyen végzett. Hegedüs-Krisó Dénes az ifjúsági „B” mezőnyben 6., nyílt férfi kategóriában 172., míg a hasonló korcsoportokban induló Pajor Vince a 7. és a 177. pozíciót szerezte meg.

Nyílt férfi mezőnyben Csutorás Gergő a 42. (a seniorok között a 6. legjobb eredményt érte el), a klub elnöke, Abonyi Gábor pedig az 58. helyen fejezte be a versenyt. A serdülőknél Pajor Natália ugyanúgy ötödikként zárta a viadalt, míg Németh Levente a legkisebbek, a minik között.

Az előző éves összesített teljesítménye alapján tíz fehérvári falmászó kapott válogatott behívót: a redrockosok közül Sándor Réka, Kovács Samu (ifjúsági „B” korcsoport), Domahidy Kata, Zsákai Eszter, Smakaj Dániel Driton, Tóth Vince és Szász Attila, míg a rotpunktosok közül Forgács Eszter Evelin, Juhász Tamara és Hegedüs-Krisó Dénes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában