vízilabda

2021.02.24. 21:38

Nagy csatát vívtak a dunaújvárosi lányok Rómában

A várakozásoknak megfelelően rendkívül szoros mérkőzést játszott a DUE-MAARSK a női vízilabda Euroligában a Roma vendégeként. A sorozat negyeddöntőjének első mérkőzésén 11-11-es döntetlen született.

Németh Krisztián

Szilágyi Dorottya jól megszórta a rómaiakat, hatszor talált be az összecsapáson Fotó: Tumbász Hédi/MW/archív

Fotó: Tumbász Hédi

SIS Roma–DUE-MAARSK 11-11 (4-3, 2-3, 4-3, 1-2)

Róma, zárt kapuk mögött.

SIS Roma: Sparano – Tabani, Galardi, Avegno, Giustini, Picozzi, Sinigaglia, Nardini, Di Claudio, Storai, Pap, Brandimarte.

Vezetőedző: Marco Ca­panna.

DUE-MAARSK: Magyari – Szilágyi, Sajben, Gurisatti, Horváth B., Mahieu, Pál, Garda, Ziegler, Mucsy, Brezovszki, Huszti, Sajben. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gólszerzők: Galardi, Avegno, Di Claudio, Storai (2-2), Giustini, Picozzi, Nardini, ill. Szilágyi (6), Ziegler (2), Gurisatti, Horváth B., Garda.

Gólok ötméteresből: 0/1, ill. 0/0.

Szilágyi Dorottya jól megszórta a rómaiakat, hatszor talált be az
összecsapáson Fotó: Tumbász Hédi/MW/archív

Legutóbb 2019-ben találkoztak a felek a nemzetközi színtéren (7-7), és komoly esély volt arra, hogy egy ahhoz hasonló szoros csatát hozzon a római összecsapás. Ezúttal is döntetlenszagú volt a párharc, amelyet Dunaújvárosban kell majd döntésre vinni két hét múlva. A 2019-es olasz kupagyőztes rómaiak egyébként az Olympiacost és a BVSC-t is legyőzve csoportgyőztesként jutottak tovább a selejtezőből, és meg is tudták tartani lendületüket a Dunaújváros ellen. A harmadik negyed közepéig az olaszok voltak lépés­előnyben, de két gólnál többre nem tudták leszakítani a magyar lányokat, akik a félidőre 6-6-ra jöttek fel. A harmadik játékrészben minden ott folytatódott, ahol abbamaradt, ám valamelyest fordult a kocka, mert Mihók Attila tanítványai volt, hogy kétgólos előnyt harcoltak ki.

A negyedik negyedre viszont aprócska előnnyel vághatott neki a Roma, amit gyorsan sikerült eltüntetni. Ekkor már nem potyogtak a gólok, két perccel a vége előtt az egyébként összesen hat gólt szóró Szilágyi Dorottya egyenlített. Az olaszoknak büntetőjük volt a 12-11-hez, de Giustini kihagyta, Magyari Alda pedig örülhetett a kapuban. Folytatás tehát március 13-án Dunaújvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában