Foci

2021.02.19. 13:13

Két Vidi-fiatal is pályára lépett az U17-es válogatottban Románia ellen

Tóth Tamás Vid az U17-es válogatott kezdőjében kapott helyet, Menyhárt Zsombor csereként lépett pályára

molfehervarfc.hu, mlsz.hu, feol.hu

Tóth Tamás Vid Fotó: vidi.hu

Férfi U17-es válogatottunk hosszú idő után lépett ismét pályára nemzetközi mérkőzésen, a román válogatottat fogadtuk Gyulán – két Vidi-játékos is bizonyítási lehetőséget kapott – írja a molfehervarfc.hu.

Az UEFA a járványhelyzet miatt törölte az idei koroszályos Európa-bajnokságot, így a Szélesi Zoltán vezette U17-es csapat nem játszhat tétmérkőzéseket tavasszal. Emiatt a következő hónapokban csak felkészülési mérkőzéseken léphetnek pályára, ezek közül a sorban az első a kedd délutáni, románok elleni összecsapás volt Gyulán – adta hírül az mlsz.hu.

A magyar válogatott az első félidőben uralta a játékot, és több hatalmas helyzetet is sikerült kialakítania, a befejezésekbe azonban folyton hiba csúszott. A románok a szünetig egyetlen komolyabb lehetőséget jegyeztek, abból viszont gólt szereztek, így román előnnyel vonultak a fiúk a félidő végén az öltözőkbe.

A fordulás után kiegyenlített lett a játék, kevesebb helyzetünk volt, és egy-két alkalommal a vendégek is veszélyes támadásokat vezettek. Az 57. percben Szabó Bence öngóljával már 0-2 volt az állás, de nem sokkal később Pekár László szépíteni tudott (1-2). A hátralévő időben nem sikerült döntetlenre menteni a mérkőzést, a román válogatott 2-1-re megnyerte a találkozót.

Jegyzőkönyv

Magyarország-Románia 1-2 (0-1)

Magyarország: Simon Barnabás – Farkas Bendegúz (Deákovits Richárd, 82.), Szabó Bence (Gincsai Zoltán, 70.), Pekár István, Kovács Dominik – Nagy Kolozsvári Dániel (Kiss Norbert, 70.), Kocsis Dominik (Bakti Balázs, 70.) – Földi Dominik (Tuboly Máté, 60.), Keresztes Noel (Csóka Dominik, 60.), Grúber Zsombor (Menyhárt Zsombor, 82.) – Tóth Tamás Vid (Ulbert Renátó, 60.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában