Eggyel előrébb

2021.02.16. 09:30

Kedd este kezdi az AV19 a középszakaszt

Némi pihenő után a felsőházban kezdi meg szereplését a Hydro Fehérvár AV19. Kedden este a Klagenfurt lép jégre az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban. Erdély Csanádéknak egy bónuszpont járt az alapszakaszban elért harmadik helyért.

Németh Krisztián

Jókedvvel és önbizalommal – nekiveselkedik a középszakasznak az AV19

Fotó: Kricskovics Antal/FMH-archív

Vasárnap már megkezdődött a viaskodás a minél kedvezőbb helyekért az osztrák bázisú jégkorongbajnokság felsőházában.

Bónuszpontjának köszönhetően a fehérváriaknak játék nélkül több pontja van, mint a Salzburgnak, amely a hétvégén kikapott a Bolzano otthonában. Az alapszakaszt nyerő dél-tiroliak viszont már hét egységgel állnak az élen. Az AV19 ma esti ellenfele, a Klagenfurt otthon túlórában szenvedett meg a Béccsel, és kapott ki 2-1-re. Így festett az első játéknap, ám a másodikon már Antti Karhula együttese is beveti magát, hogy minél előrébb verekedje magát a rájátszást megelőző nyolcfordulós középszakaszban. Nem lehet gond, ha hozni tudják azt a formájukat, amit az elmúlt időszakban mutattak, lehetett bármennyivel erősebb az ellenfél papíron, remek helyzetkihasználással és hozzállással leginkább a hátát nézte a mezőny a Raktár utcai legénységnek. Ha csak a felsőház egymás elleni eredményeit vesszük az első negyven fordulóból, akkor a Klagenfurt kimagaslik az ötösből. 32 pontot gyűjtött riválisai ellen, csak ötször kapott ki, köztük egyszer a Fehérvártól az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban, egy gólgazdag 5-4-es derbin büntetőkkel.

Ebben az összevetésben az AV19 a negyedik, 7 győzelem és 9 vereség a mérlege a top öt ellen. Utóbbi statisztikai sorban pedig a kedd esti ellenfél két fölényes győzelme is szerepel.

Jókedvvel és önbizalommal – nekiveselkedik a középszakasznak az AV19

Ettől még pazar hónapokat tudhatnak maguk mögött Hári Jánosék. A csapatkapitány klubja pontkirályaként folytatja a bajnokságot, az egyesület által pedig nemes egyszerűséggel „Dinamit-trióként” aposztrófált második sor: Alexander Petannal, Bartalis Istvánnal és Erdély Csanáddal 103 pontot termelt az alapszakaszban. Nemhiába szerezték a kék-fehérek a legtöbb gólt az alapszakaszban: 136-nál állt meg a számláló. Hazai mérlegére is támaszkodhat a Fehérvár, utolsó 15 Klagenfurt elleni meccsén 10-szer győzedelmeskedett a Raktár utcában, december közepe óta pedig csak két csapat tudta innen elvinni mindhárom pontot, a többségnek pedig többnyire semmi sem jutott.

A héten másik két derbi vár Antti Karhula csapatára, pénteken a Bécsnek lesz jelenése Székesfehérváron, vasárnap pedig Salzburgban meccselnek a mieink.

Menetrend

Február 16. (otthon) Klagenfurt

Február 19. (o) Bécs

Február 21. (idegen) Salzburg

Február 23. (i) Bolzano

Február 26. (o) Bolzano

Február 28. (i) Bécs

Március 5. (o) Salzburg

Március 7. (i) Klagenfurt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában