Idegenben zárkózna fel

2021.02.04. 21:21

Debrecenbe kéne menni, pontokért

Az Alba FKC pénteken 17 órától zárja le az NB I-es női kézilabda-bajnokság első körét. A DVSC Schaeffler vendégeként bravúrpontok begyűjtésére készülnek a fehérvári lányok.

Ferencz Balázs

Bardi Fruzsina szétzilálná a DVSC védekezését is

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az Alba FKC és pénteki vendéglátója között mindössze két pozíció a különbség a K&H Liga tabelláján, ám az eddig nyújtott teljesítmény terén a DVSC előrébb jár. A Debrecen 10 mérkőzés alatt hétszer aratott diadalt, s három vereséget szenvedett, 14 pontjával a hatodik. Józsa Krisztián alakulata 12 meccset tudhat a háta mögött, négy győzelem és nyolc vereség a mérleg, a 8 pont pedig a nyolcadik helyre sorolja a fehérváriakat. Éppen ezért négypontos meccsnek nem lehet nevezni a Loki elleni összecsapást, de mindenképp a felzárkózásról szólhat Triscsuk Krisztináék számára.

A Deli Ritát váltó tréner, Józsa Krisztián irányítása alatt december 30-a óta hat bajnokit játszott az FKC, verte idegenben a Kisvárdát, itthon a Szombathelyi KKA-t és a Békéscsabát. Nem szerzett pontot a Győr, a Siófok, s hazai környezetben a Kisvárda ellen. Ez utóbbi fájhat igazán a fehér­vári lányoknak.

– Lejátszottunk hat meccset, szerintem teljesítettük azt, amit szerettünk volna megvalósítani. Nyilván vannak hiányosságaink, s ebből fakadóan elvesztett pontok – fogalmazott a klub honlapján Bardi Fruzsina, az Alba FKC játékosa. – A következő hetekben azon leszünk, hogy visszaszerezzük az elhullajtott pontokat. Nagyon jó csapat a Debrecen, főleg hazai pályán nagyon erősek. Hullámzóan kezdtek, de ez számunkra sem ismeretlen fogalom. A DVSC most már felfelé igyekszik, s mi is kapaszkodunk, remélem, nagyon jó mérkőzést vívunk egymással. Komplett a csapat, fő feladatunk a hazaiak kemény védekezésének szétzilálása lesz, valamint lassítanunk kell a játékukat.

Bardi Fruzsina szétzilálná a DVSC védekezését is
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A DVSC csupán a Mosonmagyaróvártól, a Kisvárdától és a Siófoktól kapott ki eddig a bajnokságban, de nem találkozott még a Fradival és a Győrrel. Komoly skalpként könyvelhetik el a cívisvárosiak a Siófok szeptemberi legyőzését, az FKC elleni csatára pedig két önbizalom-növelő, Boglári Akadémia elleni sikerrel hangoltak.

– Mind védekezésben, mind támadásban nagyon fel kell keményednünk. Koncentráltan kell pályára lépnünk, ami nem lesz könnyű, mert hosszú az út Debrecenig – vázolta az eredményre vezető játék alkotóelemeit Varga Emőke, a fehérváriak beállója. – Ha kellőképpen odatesszük magunkat, akkor kemény párharc sülhet ki ebből a meccsből. Nem szabad engednünk, hogy gyors gólokat kapjunk, pontosan kell befejezni a támadásokat és erősen kell védekeznünk.

Egy esetleges győzelemmel az FKC ugyan maradna a 8. helyen, de felzárkózna a középmezőnyhöz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában