Készülnek a második győzelemre

2021.02.05. 07:40

Az Alba Fehérvár csapata a héten másodszor is a Kaposvár ellen meccsel

A férfikosárlabda NB I. 22. fordulójában az Alba Fehérvár csapata a héten másodszor is legyőzheti szombaton 17 órakor a Kaposvári KK együttesét.

Káldor András

Lukács Norbert pontjaira is szükség lesz a sikerhez F.: PT / FMH

Rendhagyó az idei szezon, hiszen immár harmadszor fordul elő, hogy három napon belül ugyanazzal a csapattal találkozik a fehérvári gárda. Januárban a Jászberényi KSE és a Sopron KC gárdájával voltak hasonló helyzetben Forray Gábor tanítványai, akik ezúttal a szerdai kétszeri hosszabbítás után három ponttal megnyert idegenbeli összecsapás után ismét a kaposvári alakulattal meccselnek. Hogy ez előnyt vagy netán hátrányt jelent-e, arról Lukács Norbert, a kék-fehérek válogatott keretbe is behívott bedobója adott választ lapunknak.

Lukács Norbert pontjaira is szükség lesz a sikerhez F.: PT / FMH

- Nyilván ennek van jó és rossz oldala egyaránt. A jó az, hogy ott kétszeres hosszabbításos meccset játszottunk, és most nem egy másik csapattal kell játszanunk, amely frissebben jönne, hanem ők is ugyanúgy elfáradtak, mint mi. A Kaposvár talán szűkebb rotációt használt, gondolhatjuk azt is, hogy kicsivel fáradtabb lehet nálunk. A meccset pedig ugyanúgy meg kell nyerni, mint ott. Hazai pályán sokkal erősebbek vagyunk, akár egy nagyobb arányú győzelemre is, a kulcs az lesz, mint Kaposváron, ahol a második negyedben tízpontos előnyt tudtunk kiépíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában