Újabb vereség után

2021.02.14. 22:40

A Kohász megint nem lépett túl saját árnyékán

A K&H Női Kézilabda Liga 11. fordulójában a Dunaújvárosi Kohász KA nem tudott pontot csenni a Kisvárda Master Good SE elleni összecsapáson.

Káldor András

A kisvárdai Veronika Habankovát (fehér) birkózza le Bulath Anita

Fotó: Dodó Ferenc / MW

Kazai Anita avatta fel a Kisvárda kapusát, bár ezt megelőzően több mint egy percig ők támadhattak. Vágó Attila, az újvárosiak mestere tökéletesen együtt élt a játékkal, végig lehetett hallani a kispad mellől adott instrukcióit. A 4. percre minden szempontból kiegyenlítetté vált a játék, ám 2-2 után Szabó Nina találata hozta meg először a vendéglátók vezetését. Majd Pásztor Bettina védte Bulath Anita hetesét, de ezt ugyanúgy megtette a túloldalon Anastasija Babovics is.

Állandósulni látszott a várdaiak kétgólos vezetése, de jobban nem tudtak elszakadni ellenfelüktől, mert mindig érkezett válasz. Először hárommal a 11. percben sikerült vezetniük, amikor Dombi Luca egy indítást váltott gólra, 7-4. Ezt követően közel ötperces gólcsendet tört meg Szalai Babett, de betalált Dombi Luca, méghozzá egymás után kétszer. Próbált riválisa nyomában maradni a DKKA, ám igencsak nagy erőfeszítésre volt szükségük ehhez.

A kisvárdai Veronika Habankovát (fehér) birkózza le Bulath Anita
Fotó: Dodó Ferenc / MW

Emberelőnybe kerültek, ráadásul Szalai pluszban még egyet kapott, így már kettős lett a fórjuk. A hat a négy elleni játékban sem bírtak nagyon Pásztorral, de azért így is kétszer be tudták venni a kapuját. Nem engedett ki a Várda, és a félidő hátralevő részében az ihletett formában védő Pásztorral az élen növelték előnyüket, csupán egy-egy formás Kohász-akció végén gólnak örülhettek a látogatók. A szünetre eléggé megnyílt az olló, a tetejébe még hetest is rontott Bulath, úgyhogy végül magabiztos vezetés tudatában mehetett pihenni a Kisvárda.

Két újvárosi találat nyitotta a második félidőt, a hazaiak kényelmesen játszogattak, ez nem is tetszett Bakó Botond vezetőedzőnek, aki rendesen megemelte a hangját. Eltelt öt és fél perc, amikor Siska Pálma révén először bevették Hlogyik Petra kapuját (19-14). Hatalmas erőfeszítéseket tett hátránya csökkentésére a vendégcsapat, Szalai gólja erre lehetőséget adott, három gólra megközelítették ellenfelüket (20-17) a 41. percre. Védekezésben feljavult a DKKA, de a támadásaikra nem ez volt jellemző, így nem lehetett azon csodálkozni, hogy a Kisvárda annak ellenére, hogy majd negyedóra alatt csak háromszor talált be, még így is négygyel ment. Az utolsó tíz percben annyit változott a helyzet, hogy két gólra feljött a DKKA.

JEGYZŐKÖNYV

Kisvárda Master Good-Dunaújvárosi Kohász KA 28-26 (18-11)

Kisvárda, zárt kapuk mögött

Vezette: Hargitai, Markó

Kisvárda Master Good: Pásztor B. – Udvardi 4 (2), Habánková 3, Szabó Nina 4, Dombi L. 6, Siska 4, Milosevics 3. Csere: Kondásová, Mátéfi D. (Kapusok) Mihálffy 3, Bouti 1. Vezetőedző: Bakó Botond

Dunaújvárosi Kohász KA: Wéninger – Mihály P. 1, Ferenczy F. 2, Nick 1, Dabevszka 1, Bulath 3, Kazai 2. Csere: Babovics, Hlogyik (Kapusok) Szalai B. 6, Román 1 (1), Barján 2, Schatzl Natalie 2, Horváth G. 3 (2), Fodor N. 2, Krupják. Vezetőedző: Vágó Attila

Kiállítások: 14, ill. 4 perc

Hétméteresek: 3/2, ill. 5/3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában