Közeledik a rájátszás

2021.01.20. 22:08

Zökkenőmentes korosztályos hoki

A korosztályos osztrák pontvadászatok továbbra sem indultak el, de a hazai utánpótlás-bajnokságokban fennakadás nélkül tudnak játszanak az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia csapatai.

Németh Krisztián

Gyakori kép: hengerelnek az akadémisták

Fotó: jegkorongakademia.hu

Ahogy az ICEHL-ben szereplő nagy csapat, valamint az Erste Ligában szereplő farm, a Titánok számára, úgy az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiának is meglehetősen nehezen indult a szezonja. A koronavírus egyik pillanatról a másikra drámaian érintette a mindennapokat a Raktár utcában, de ez már a múlt.

– Vannak pozitív esetek, de számottevően nincsen jelen a vírus az életünkben. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy az óvintézkedéseknek köszönhetően jól állunk – szögezte le Fekti István, az akadémia sportigazgatója.

– Sokat segítenek a szülők, akik betartják a korlátozásokat. A környező országokhoz képest sokkal kedvezőbb helyzetben van az utánpótlás jégkorong – tette hozzá a szakember.

A hazai bajnokságok működnek, ám az osztrák továbbra sem indult el.

– Készülünk a rájátszásra, a junior- és az ificsapatunk az alapszakaszban van, a serdülő és a kölyök korosztály már a középszakasz küzdelmeinél tart. Hétről hétre zajlanak a fordulók, a felsőbb korosztályokban hetente kétszer is játszunk, a szuper mini, mini korcsoportban tornarendszerben továbbra is zökkenőmentesen mennek a bajnoki küzdelmek. Természetesen mindez zárt kapuk mögött. Bízunk benne, hogy így marad és nem úgy lesz mint tavaly, amikor a rájátszás előtt törölték a küzdelmeket. A nemzetközi mérkőzések hiányoznak, ezért a meccsek száma a nagyobbaknál kevesebb. Az ificsapatnak lehetnek záró tornái! A tervek szerint a négy-négy magyar és osztrák topcsapat március végén, április elején összeméri erejét, ha engedik a szabályok és korlátozások.

Kérdéses, hogy az U16-os és U20-as csapat számára lesz-e ilyenre lehetőség.

Gyakori kép: hengerelnek az akadémisták
Fotó: jegkorongakademia.hu

A fehérvári jégkorong felmenő rendszere sokszor bizonyította már működőképességét, ám ebben a szezonban több olyan fiatal is komoly lehetőséget kapott ICEHL-ben szereplő együttesben, aki az akadémia és a klub létráját végigjárva lett profi, jó és nemzetközi szinten is versenyképes játékos. Horváth Milán, Kovács Alex, vagy éppen a már eggyel tapasztaltabbnak számító Mihály Ákos.

– Nagy öröm és a munka visszaigazolása, hogy a fiatalok be tudtak épülni a ICE-csapatba. A következő korosztályokban is megvannak azok a tehetségek, akik hasonló pályát futhatnak be. Ha a szorgalom és a tehetség párosul, akkor oda tudnak kerülni – zárta gondolatait a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában