foci

2021.01.10. 18:34

Viharosan kezdett a Sturm Graz

Miután harcos mérkőzésen 1-0-s győzelmet aratott a MOl Fehérvár FC a horvát HNK Rijeka felett, az osztrák bajnokság második helyén álló Sturm Graz ellen lépett pályára a horvátországi edzőtáborban.

Ferencz Balázs

Boban Nikolovnak (b) is meg kellett küzdenie egy-egy passzért F.: vidi.hu

MOL Fehérvár FC–Sturm Graz 1-3 (0-2)

Funtana, Zelena Laguna Football Camp, nézők nélkül. Vezette: Marin Vidulin.

MOL Fehérvár FC: Rockov Kovács D., a szünetben) – Fiola, Rus, Stopira, Hangya – Alef (Nikolov, 17.) – Pinto, Houri – Petrjak, Nikolics, Bamgboye. A 63. perctől: Kovács D. – Fiola, Tamás, Muszliu, Zeke – Nyári, Nikolov – Géresi (Dárdai, 77.), Kovács I. (Szabó L., 77.), Halmai – Zivzivadze. V.edző: Márton Gábor.

Sturm Graz: Schützenauer – Gorenz-Stankovic, Wüthrich, Nemeth D., Gazibegovic, Jantscher, Kuen, Friesenbichler (Lang, 46.), Hierlander, Mwepu, Dante. Vezetőedző: Christian Ilzer

Gól: Szabó L. (88.), ill. Mwepu (14.), Jantscher (42.), Lang (52.)

Boban Nikolovnak (b) is meg kellett küzdenie egy-egy passzért F.: vidi.hu

Az Isztrián továbbra is tombol a szél, így az időjárással is meggyűlt a bajuk a fehérvári és a grazi játékosoknak. A háromszoros osztrák bajnok Sturm Graz kezdett lendületesebben, s már a 14. percben vezetést is szerzett. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a 6. percben megsérült Alef helyett még nem érkezhetett cserejátékos, így a Vidi tíz emberrel próbálta állni az osztrák offenzívát. Egy pontrúgást követően a labda Mwepu elé került, aki 10 méterről a jobb alsóba lőtt, 0-1. A gól után a fehérváriak pörögtek fel, Nikolics lövését Schützenauer kapus fogta, Petrjak pedig a kapu mellé helyezett. Hiába rohamozott és futballozott gólra törőbben a piros-kék egylet, újra az osztrákok találtak be a szünet előtt: Mwepu passzát az igen rutinos Jakob Jantscher passzolta a hálóba, 0-2.

A félidőben Rockovot Kovács Dániel váltotta a gólvonal előtt, s miután védte Zettl lövését, máris maga mögé kellett piszkálnia. Az 52. minutumban egy szöglet nyomán a labda a csereként beállt Christian Lang elé került, aki kapásból küldött egy rakétát 16 méterről a hálóba, 0-3. Nem sokkal később szépíthetett volna a Vidi, de Hangya 18 méteres szabadrúgását a graziak kapusa a léc alól tornázta ki. A 63. percben teljes sot cserélt Márton Gábor, s továbbra is támadásban maradt a Vidi. Az immár teljes terhelést kapó Kovács István remekül ugratta ki Géresit, aki parádés mozdulattal emelte át a labdát a kivetődő kapus felett, a gólvonalról azonban mentett egy védő. A Sturm Graz is vezetett néhány viharos támadást, melyek végén Kovács Dániel blokkolt, majd a 77. percben szállt be Szabó Levente, aki 11 minutummal később Nyári beadása nyomán begyötörte a fehérváriak szépítő találatát, 1-3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában