Jól sikerült a rajt

2021.01.24. 22:21

Végig vezetve jutott tovább a Kohász

A harmadik fordulóban kapcsolódott be néhány NB I-es női kézilabda-alakulat a Tippmix Magyar Kupa sorozatába. A Dunaújvárosi Kohász KA együttesének idegenben kellett kiharcolnia a továbbjutást, ráadásul élvonalbeli riválissal szemben.

Ferencz Balázs

A piros mezes Kohász lépten-nyomon útját állta a vasiaknak

Fotó: SZKKA

Nem volt kegyes a sors a Dunaújvárosi Kohász KA lányaihoz, hiszen már rögtön a Magyar Kupa nyitányán olyan csapatot sodort eléjük, mely az NB I.-ben is közvetlen rivális. Éppen ezért nem számíthattak sétagaloppra Vágó Attila tanítványai. Ugyanakkor elszántan léptek pályára Szombathelyen, hiszen számukra a döntetlen is elegendő lett volna a továbbjutáshoz. De nem adták alább Kazaiék a győzelemnél.

Jól kezdett a Kohász, elhúzott két góllal, s ugyan a Szombathelyi KKA többször is felzárkózott egy találatra, Ferenczy Fruzsinát nem tudták tartani, harmadik pontos lövése után már 3-6 volt az állás. Bandelier, Agbaba és Gorilszka lendültek játékba, újra felkapaszkodtak egyre (8-9). Azonban a dunaújvárosiak nem rettentek meg, s mindig akadt olyan játékos, aki továbblendítette a szekeret, s betalált Tomasevics ketrecébe. A félidő derekán visszaállította a háromgólos differenciát a vendég, s tulajdonképpen az egész meccsen állandósította vezetését (8-11). Az ötperces gólcsend sem okozott zavart a fejekben és a kezekben, Szalai duplája jött jókor. A szünet előtt a hazaiak megpróbálkoztak a felzárkózással, de Barján és Mihály találatai négyre hizlalták a DKKA fórját, 13-17.

A piros mezes Kohász lépten-nyomon útját állta a vasiaknak
Fotó: SZKKA

Fordulás után a Szombathely kezdett lendületesebben, kapaszkodott a Kohászra, ráadásul Nick és Kazai kiállítása után kettős emberelőnyben játszhattak a hazaiak. Azonban ezt nem tudták kihasználni Mayer Szabináék, Szalai Babett állította vissza a rendet (17-20). Tíz perccel a meccs vége előtt már öt találat volt a dunaújvárosiak előnye (21-26), de ekkor a Szombathely nagy hajrát nyitott, az 58. percre utol is érte a Kohászt. Azonban a másod- vagy harmadvirágzását élő Bulath Anita kettőt is hintett, a fiatal Wéninger pedig fontos labdákat fogott a kapuban, s a Dunaújvárosi KKA kettőt megőrzött előnyéből a végére. 29-27-es győzelemmel léptek tovább a Magyar Kupa negyedik fordulójába.

Szombathelyi KKA–DKKA 27-29 (13-17)

Arena Savaria, nézők nélkül. V.: Medve, Südi.

SZKKA: Tomasevics – Wald 2, Bandelier 5, Gorilszka 5, Pődör R. 4, Agbaba 3, Orbán 3 Csere: Christe (kapus), Horváth P. 2, Mayer 2, Varga 1, Virág. Vezetőedző: Marosán György.

DKKA: Wéninger, Babovic, Hlogyik (kapusok) – Mihály 4, Barján 3, Ferenczy 5, Szalai 5, Horváth G., Bulath 6/2, Kazai 3, Schatzl Natalie, Román, Nick 3, Dabevska, Takács C., Husti. Vezetőedző: Vágó Attila.

Kiállítások: 18, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2.

Piros lap: Bandelier, Agbaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában