Meggyőző játékkal

2021.01.27. 21:18

Végig vezetve győzött az Alba FKC

A női kézilabda K&H Liga 9. fordulójából pótolt összecsapáson az Alba Fehérvár KC hét góllal legyőzte a Békéscsabai ENKSE csapatát.

Káldor András

Triscsuk Krisztina 6 góllal vette ki a részét a győzelemből

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Alba Fehérvár KC–EUbility Group-Békéscsabai ENKSE 35-28 (18-13)

Székesfehérvár, zárt kapuk.

Vezette: Andorka, Hucker.

Alba FKC: Pijevic 1 – Töpfner 5, Bardi 3, Boldizsár 2, Gerháth K. 2, Triscsuk 6 (2), Szarka A. 3. Csere: Dányi (Kapus), Temes, Afentaler 4, Szabó-Májer 5, Varga E. 3, Háfra L. 1, Rózsás, Utasi. Vezetőedző: Józsa Krisztián.

Békéscsaba: Szabó D. – Andróczki 3, Iván 2, Török F. 4, J. Agbaba 8, Kukely A. 4, Szabó P. Csere: Csizmadia (kapus), Radojevic 2 (1), Csepregi 1, Mitrovic 1, Giricz 2, Török Cs. 1. Vezetőedző: Vida Gergő.

Kiállítások: 2, ill 6 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.

Csendben készültek a csapatok a találkozóra, a Békéscsaba mondhatni az esélytelenek nyugalmával. A lila-fehérek idén még nem érezhették meg a győzelem ízét, míg az Alba számára kötelező jelleggel bírt a pontok begyűjtése.

Triscsuk Krisztina 6 góllal vette ki a részét a győzelemből
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Tea Pijevic remek indításából Töpfner Alexandra 45 másodperc elteltével szerezte a mérkőzés első találatát. Majd Vida Gergő, a vendégek mestere fakadt ki jól hallhatóan, miután Kulkely Anna esett nagyot a hazai kapu előterében. Ez nagy valószínűséggel nem jutott el a játékvezetőkig, vagy egyáltalán nem foglalkoztak vele, mert minden folytatódott tovább, mintha mi sem történt volna. Török Fanni és a Csaba első góljára közel négy percig vártak a vendégek, de mindez lelkesítően hatott számukra, mivel a 8. percben ugyanő ki is egyenlített (4-4). Igaz ez tiszavirág életűnek bizonyult, mert Afentáler Sára – aki az utóbbi meccseken a legeredményesebb fehérvárinak bizonyult – hatalmas gólt ragasztott a bal sarokba. Úgy tűnt a lelátóról, az Albában van még bőven szufla, de azért akadt hiba is a játékukban ebben a periódusban. Hosszú ideig szőtte támadásait a vendégcsapat, nehezen jutottak el lövésig, megkönnyítve ezzel a hazaiak dolgát védekezésben. Nem rágták le a jelenlevők a körmüket az izgalmaktól, ettől függetlenül Tricsuk Krisztina gólja után vezetett először hárommal az AFKC (8-5). Láthattunk szép dolgokat, Tea Pijevic tért ölelő indításából Szarka Adrienn lőtt látványos találatot. Egyedül Jelena Agbaba okozott gondokat ekkor elöl, csapata góljainak a felét lőtte az első 20 percben (10-6). A 23. percben Szabó-Májer Krisztina éppen csak beállt, és nyomban góllal debütált, majd a későbbiekben sem fukarkodott a találatokkal, sokszor nehéz helyzetbe hozva a vendégeket. A félidő hajrájában egy kicsit fogyott az albások figyelme, puhább lett a védekezésük, és ez némileg közelebb hozta ellenfelet.

A szünet után már azért fokozatosan kinyílt az olló, lendületesebben teljesítettek Józsa Krisztián tanítványai, és amíg igazán szükség volt rá, addig koncentráltan játszottak. Tízgólos előnyt követően némileg visszaesett mindez, de az időkérés jókor jött, és amolyan húzd-meg ereszd meg játékot játszva, ám magabiztosan hozták a fehérváriak a meccset, több remek egyéni teljesítménynek köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában