2020 az ő éve volt

2021.01.11. 22:19

Tarolt az Év Sportolója Gálán Szoboszlai Dominik

A Nemzeti Színház adott otthont az Év Sportolója Gálának hétfőn este. Ezúttal helyszíni nézők nélkül került sor a rangos eseményre, amelyen a Magyar Sportújságírók Szövetsége által legjobbnak ítélt sportolók, edzők és csapatok teljesítményét ismerték el.

Németh Krisztián

Szoboszlai Dominik joggal lehet boldog, sok örömöt okozott nekünk a pályán

Fotó: Szabó Miklós / Mediaworks

A magyar sportolók jó példát adtak 2020-ban, hogyan kell felülemelkedni a nehéz helyzeten, hogyan lehet a rendkívüli kihívásokat teljesíteni. Ebből több Fejér megyei, székesfehérvári, vagy onnan származó sportoló kivette a részét. A legemlékezetesebb pillanattal az ítészek döntése alapján Szoboszlai Dominik ajándékozott meg minket. Az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn szerzett bombagólja bizonyult a legjobb momentumnak. A Leipzig csatára videoüzenetben köszönte meg a díjat.

– A sok rossz mellett kellett, hogy valami jó is történjen 2020-ban, fordulópont volt ez a gól a karrieremben. Bízom benne, hogy a vírust legyőzzük, és a Puskás Ferenc stadionban közösen élhetjük át az Európa-bajnokságot – mondta az ifjú világklasszis, aki ezzel a díjjal nyitotta tarolását az esten.

Az év csapatának választott magyar férfi labdarúgó-válogatott teljesítményéhez Szoboszlai mellett több Vidi-játékos is hozzátette a magáét, így Nikolics Nemanja is, aki videoüzenetében azt mondta, nagyon büszke az egész csapatra. Ahogy az év edzőjének választott Marco Rossi is.

Szoboszlai Dominik joggal lehet boldog, sok örömöt okozott nekünk a pályán
Fotó: Szabó Miklós / Mediaworks

De visszatérve Szoboszlaira, extra szezonja után új klubtársával, Gulácsi Péterrel és Fucsovics Márton teniszezővel került a legjobb három közé az Év Férfi Sportolója kategóriában. A döntést videoüzenetében Francia Zsuzsanna, az amerikai színekben kétszeres olimpiai bajnok evezős, a koronavírus elleni vakcina kifejlesztőjének, Karikó Katalinnak a lánya ismertette. A díjat pedig a Székesfehérvárról induló labdarúgó, Szoboszlai Dominik kapta.

– Nagyon szépen köszönöm, nagy megtiszteltetés számomra a díj, főleg, hogy elsőként sikerült megszereznem a csapatsportolók közül. Elég jó szezon van mögöttem, amelyben a legnagyobb célom az volt, hogy kijussunk a csapattal az Európa-bajnokságra – hangsúlyozta az új csillag.

A LEGJOBBAK

  • AZ ÉV NŐI SPORTOLÓJA: Karakas Hedvig
  • AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA: Szoboszlai Dominik
  • AZ ÉV CSAPATA (HAGYOMÁNYOS SPORTÁGAK): magyar labdarúgó-válogatott
  • AZ ÉV CSAPATA (EGYÉNI SPORTÁGAK CSAPATVERSENYE): Babos Tímea, Kristina Mladenovic
  • AZ ÉV EDZŐJE: Marco Rossi AZ ÉV FOGYATÉKOS SPORTOLÓJA: Berente Judit
  • AZ ÉV SPORTPILLANATA: Szoboszlai Dominik Izland elleni gólja
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában