A Csíkszereda csak a középső harmadban lazított

2021.01.07. 22:06

Nem volt sanszuk

Az Erste Liga csütörtöki játéknapján a Titánok a Sport Club Csíkszeredával októberi mérkőzésüket pótolták. A házigazdák pocsék első harmad után már nem tudták ellenfelük előnyét behozni.

Káldor András

Dézsi Bence (kék) lövését a csíki Farkas Tamás blokkolta

Fotó: Titánok

Az október 12-ére betervezett találkozót nem rendezhették meg, mert szinte az utolsó pillanatban érkezett a hír, hogy újabb pozitív koronavírusteszteket produkált néhány fehérvári jégkorongozó, így el kellett halasztani az összecsapást. A vendégek is aránylag későn kapcsolódtak be a küzdelmekbe, de ők akár a végső ligagyőzelemnek is az egyik fő esélyesei, ráadásul játékoskeretük igen erős, és rendkívül hosszú kispaddal rendelkeznek. Nagy valószínűséggel nem okoz számukra különösebb problémát az sem, hogy hátvédjük, Gyenyisz Kuljas a Gyergyói HK elleni meccsen a játékvezetőkkel szembeni agresszivitása miatt – a vonalbírót botjával megütötte – nem kevesebb mint hat mérkőzésre szóló eltiltást kapott, így legközelebb január 19-én léphet pályára.

Ettől függetlenül legalább öt percnek kellett eltelnie, hogy megérkezzenek a meccsbe, addig jóformán semmilyen említésre méltó momentuma nem volt a székely együttesnek. Aztán szinte a semmiből jutott előnyhöz a vendégcsapat, a 8. percben Szeles Martin lábai között becsorgott Ty Wishart átadása után John Combs korongja, 0-1. A gólt követően is nyomás alatt tartotta a Titánok kapuját az erdélyi gárda, és a kapott találat dacára Szelesnek köszönhették, hogy nem növelték előnyüket a fehér mezesek. Majd egy formás akció végén a 15. percben Andrej Taratuhin Alekszandr Loginov passzába tette bele a botját, és jutott a pakk a hálóba, 0-2. És még nem volt vége a csíkiek parádéjának, bő fél perc múlva a Titánoknál évekig alapemberként szereplő Láday Tamás lőtt a keresztvas alá, 0-3. A 18. percben Becze Tihamér kapott egy „forintos” korongot, és egy csel után csúsztatott a kapu közepébe, 0-4.

Dézsi Bence (kék) lövését a csíki Farkas Tamás blokkolta
Fotó: Titánok

Az első szünetben némileg rendezte sorait a Titánok csapata, kiegyenlítettebbé, csendesebbé vált ezzel a játék. A 29. percben első emberelőnyüket ki is használták a hazaiak, László Arnold kissé kinn volt a kapujából, és Császár Hunor passzából Riku Petteri Tiainen szélről, kapásból nagy gólt ragasztott a kapu bal oldalába, 1-4. Azt tudni lehetett, hogy a Sport Club kiválóan használja ki az emberelőnyeit, ezúttal sem történt másképp, az első fórt 29 másodperc elteltével váltotta gólra Taratuhin a 35. percben, 1-5.

Gyorsan válaszoltak a Titánok, Dézsi Bence lövése még kipattant Lászlóról, de az érkező Danyil Jakimcsuk már két lépésről betalált, 2-5. Némi zavar támadt a látogatók védelmében, és ezt nem is hagyta szó nélkül a Fehérvár-farm, a 37. percben Németh Kristóf estében vette be László ketrecét, 3-5.

Aktívan kezdett a csíki együttes a záró harmadban, a 44. percben Mathieu Tousignant beverekedte magát a kapu előterébe, Taratuhinhoz passzolt, aki közelről nem hibázott, 3-6. Az 51. percben kettős előnyhöz jutott a házigazda, ám a büntetéséből visszatérő Coms szerzett a felezővonalnál egy korongot, mellyel meg sem állt a kapuig, 3-7. Az 56. percben végérvényesen eldőlt a találkozó, Tousignant két gólpassza mellett egy találattal javított statisztikáján, 3-8.

A két csapat pénteken ugyancsak 18.30-kor ismét megmérkőzik egymással, szintén Győrben.

Jegyzőkönyv

Titánok–Csíkszereda 3-8 (0-4, 3-1, 0-3)

Győr, zárt kapuk mögött. Vezette: Gangel, Babic, Árkovics, Horváth M.

Titánok: Szeles – Erdély B., Reiter, Császár (1), Luusuaniemi, Tiainen 1– Dobmayer, Mc Nulty (1), Dézsi, Madácsi (1), Jakimcsuk 1 – Nagy Á., Vas, Ambrus, Németh K. 1, Rétfalvi – Kóger B., Almási, Balogh B., Vincze G. Vezetőedző: Kasper Vuorinen.

Csíkszereda: László – Loginov (2), Papp Sz. (1), Becze 1 (1), Taratuhin 3 (1), Tousignant 1 (2) – Láday 1, Wishart (1), Blackwater (1), Yellow Horn (1), Combs 2 – Gecse H., Salló A., Bíró T., Fodor Cs., Sándor Z. – Farkas T. (1), Györfy, Casaneanu, Gecse O., Rokaly N. (1). Vezetőedző: Jason Morgan.

Kiállítások: 4, ill. 20 perc

Kapura lövések: 28-36

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában