Nem lett meglepetés

2021.01.26. 21:33

Megszakadt az Alba Fehérvár győzelmi sorozata

A férfi kosárlabda-bajnokság 11. fordulójának rangadóján a Falco első negyede meghatározta az Alba Fehérvár elleni meccset, melyet 11 ponttal nyert meg.

Káldor András

Vojvoda Dávid (kékben) 25 pontot termelt, de egyedül kevés volt

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Az Alba bizonytalanul kezdett, különösebb nehézség nélkül dobálta a vendéglátó a kosarakat, pontosabban is játszottak, és a 4. percre tízpontos vezetéshez jutottak (14-4). Az Alba védekezése erősen kívánnivalót hagyott maga után, bár Stacy Davis triplája azt jelentette, hogy valamelyest faragott hátrányából a vendégcsapat. Mondhatni azt, hogy továbbra sem muzsikáltak jól az Albások, kivéve Davist, aki tartotta a lelket pontjaival csapatában. Ráadásul nem tudtak mit kezdeni a kék-fehérek a hazai betörésekkel, melyek rendre pontokkal vagy faultokkal végződtek. Tízpontos mínuszának a felét eltüntette az Alba a 8. percre, de Evan Bruinsma sikeres büntetői után továbbra is lendületben maradt a Falco (21-14). A negyed hajrájában még rátett egy lapáttal Benke Szilárd, aki tíz perc alatt 12 pontot gyűjtött, a tetejébe pedig tíz pont fölé kúszott ismét a különbség Boris Barac kosarával.

A második negyed Bruinsma duplával kezdődött, majd Doktor Péter hármasából tovább nyílott az olló (34-18). Forray idegesen magyarázott tanítványainak, és próbálta felrázni őket. Aztán Davis elsőként elérte a 10 pontot, csapata pontjainak felét ő dobta a 13. percig. A Falco nyugodtan játszhatta a saját játékát, gyors indítások mellett a ziccereket is biztosan dobták, szétzilálva a fehérváriakat (39-24). Többféle szerkezetet is próbált Forray, de ezek nem jöttek be, emellett pedig hiányzott a kellő agresszivítás is a kékek játékából. Davis mellett Vojvoda lendített legtöbbet a Fehérvár szekerén, és a negyed vége felé csökkentett a hátrányból, 11-1-es sorozatot hozva (41-33). Mindenesetre a nagyszünet előtt feléledt az Alba, visszajöttek a meccsbe, és hétpontos hátrányban mentek pihenőre.

Vojvoda Dávid (kékben) 25 pontot termelt, de egyedül kevés volt
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Előbb melegedett be az Alba, Vojvoda triplája nyitotta a második félidőt, de ez nem zavarta meg a sárgákat, akik Bruinsma révén visszaállították a tízpontos differenciát. Majd nem szűkült a távolság, a Falco extrán dobott, pillanatok alatt megduplázta szünetbéli előnyét (67-52). Kiegyensúlyozottabb teljesítményt láthattunk továbbra is tőlük, míg az Albában csak Vojvoda és Davis állták a sarat, de a záró tíz percre maradt a tetemes mínusz (79-64). Ron Curry zsinórban öt pontot szerzett, de igazán már nem számított a vasiaknak, biztosan nyertek.

Jegyzőkönyv

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Alba Fehérvár 95-84 (29-18, 24-28, 26-18, 16-20)

Szombathely, Arena Savaria, zárt kapuk mögött

V: Cziffra Cs., Söjtöry, dr. Mészáros B.

FALCO KC: Váradi, 4, Doktor 3/3, Benke 24/12, Bruinsma 23/9, Keller 12. Csere: Perl 19/6, Lake 6, Barac 4, Dancsecs. Vezetőedző: Gasper Okorn

Alba Fehérvár: Turner 10, Curry 19/6, Vojvoda 25/9, Davis 15/3, Omenaka. Csere: Lukács N. 6/6, Ahmad 7, Takács Martin, Csorvási 2. Vezetőedző: Forray Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában