Visinka Edéék elkezdték az alapozást

2021.01.06. 20:17

Magyar bajnokkal is erősített a Csákvár

Az Aqvital FC-nél január 4-én teszteléssel kezdődött a 2021-es év, majd az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálat várt a kerettagokra. Mint megtudtuk, az NB II-es bajnoki rajtra nem csak Csákváron készül az együttes, január 7. és 12. között ugyanis Sóstón edzőtáboroznak, majd felkészülési mérkőzések egész sora vár a csapatra.

Kecskés Zoltán

Visinka Ede, az Aqvital FC Csákvár vezetőedzője csapatával megkezdte a téli felkészülési programját

Fotó: Meder István / Nemzeti Sport

Nyíregyháza mellett tartja összetartó edzőtáborát az Aqvital FC Csákvár – közölte lapunkkal Visinka Ede vezetőedző, aki több fontos információt is megosztott az együttes háza tájáról.

– Sóstón kezdjük az alapozást, majd január 13-án 15 órakor Felcsúton játszunk a Puskás Akadémia ellen, ezt követően 16-án, 11 órakor a Szolnokot látjuk vendégül szintén az akadémia pályáján. A bajnoki főpróba a Gyirmót ellen lesz az NB II egyik bajnokaspiránsa, a Vasas összecsapása előtt. Fontos hetek várnak ránk, igyekszünk minél jobban felkészülni! A tavasz első mérkőzései nagyon fontosak lesznek számunkra, szeretnénk mihamarabb elkerülni a veszélyzónából.

Visinka Ede, az Aqvital FC Csákvár vezetőedzője csapatával megkezdte a téli felkészülési programját
Fotó: Meder István / Nemzeti Sport

Bár a felkészülési időszak még csak most kezdődik, azért a színfalak mögött már javában zajlanak a tárgyalások az erősítésként kiszemelt játékosokkal, illetve a pályafutásukat máshol folytatni szándékozókkal.

– A több játék reményében távozik a csapattól a PAFC-től kölcsönben szereplő Papp Milán, illetve a Magyarországon a Kecskemétet, a Vasast és a Győri ETO-t is megjárt rutinos játékos, Vukaszovics Marko is szabadon igazolhatóvá vált – folytatta Visinka, aki új labdarúgók érkezését is bejelentette – Az őszi szezont figyelembe véve láthattuk, hogy sok gólt kaptunk, a védelmünk erősítésre szorul, hiányzott belőle a tapasztalat. Ezért örömmel jelenthetem be, hogy sikerült leigazolnunk az NB I-es rutinnal rendelkező (Tatabánya, Videoton, a Kecskemét, a Puskás Akadémia, a Békéscsaba, Vasas), sőt a Videotonnal bajnoki címet nyerő Vaskó Tamást, aki Egerből érkezik a klubhoz. Régebbről ismerem Tamást, Kecskeméten már dolgoztunk együtt, a védelmünk alappillére lesz, rutinos, jól fejelő játékos, és nem mellesleg profizmusát, tapasztalatát átadhatja a fiataloknak is. Érkezett még a 23 éves Kártik Bálint Nyíregyházáról (a Puskás Akadémia igazolta le 2023-ig, és szerepel kölcsönben Csákváron), aki univerzális középpályás – akár védekező, akár támadó szerepkörben is jól érzi magát –, sokat várunk tőle, góllal, gólokkal segítheti az együttest. Tervben van még egy vagy két védő leigazolása az Albert István – Vaskó Tamás kettős mellé. Természetesen a filozófiánkon nem változtatunk, a tehetségek ugyanúgy megkapják a lehetőséget, ahogy eddig is. Célunk, a megfelelő egyensúly megtalálása a fiatalos lendület és a rutin között.

Beszélgetésünk végén Visinka Ede vezetőedző elárulta, egyértelműen az a tervük, hogy a biztos bennmaradást mielőbb elérjék. Mint mondta, nagyon kemény tavasz vár a Csákvárra, így az NB II-es bajnokság tavaszi idényének első harmada döntő jelentőséggel bír majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában