Kiszámíthatóbb folytatásban bizakodnak

2021.01.04. 22:11

Kemény időszakot tudhat maga mögött az Alba-MÁV-Előre SC és a Cunder TU Kézisuli

Az NB II-es kézilabda-bajnokság Déli csoportjában vitézkedő Alba-MÁV-Előre SC és a Cunder TU Kézisuli egyaránt megterhelő időszakot tudhat maga mögött, a 2020–21-es szezon első felére egyik klub sem fog jó szívvel visszagondolni.

krebsz András

Dreska Dániel (4) kiesése nagy érvágás a cunderesek számára

Fotó: Kricskovics Antal (FMH-archív)

Az őszre kiírt 11 bajnoki mérkőzéséből mindössze hatot lejátszó Alba-MÁV együttese három győzelme mellett három vereséget könyvelt el. A tabella 7. helyén telelő, előzetesen az éremre is esélyesnek tartott alakulat október 24-e és december 12-e között egyáltalán nem lépett parkettre.

– Amikor egy csapat közel két hónapot nem játszik, akkor teljesen felesleges szakmai szempontból értékelésbe bocsátkozni, egyáltalán nem reális a bajnokság állása – mutatott rá Madár Imre, az albásokat Grőber Mátyással együtt irányító tréner, az Alba-MÁV tiszteletbeli elnöke.

A sérüléseken túl a sorozatos megbetegedések, karanténba vonulások (a játékosok mellett a szakmai stáb tagjai is érintetté váltak) teljesen kiszámíthatatlanná tették az elmúlt hónapokat.

– Sokszor előfordult, hogy hét közben nem tudtuk, milyen csapattal állhattunk fel, vagy egyáltalán lesz-e mérkőzésünk a hét végén. Azt se felejtsük el, aki a vírus miatt kiesett, azt nem lehetett egyből leterhelni a visszatérése után, így valakire akár három-négy hétig sem számíthattunk. A lejátszott találkozók egy részén furcsa eredmények születtek, de egy sportembernek mindig az adott helyzethez kell alkalmazkodnia.

Az elhalasztott mérkőzéseket a jelenlegi állás szerint nyárig kell pótolni, Madár Imréékre a tavasszal tizenegy helyett tizenhat összecsapás vár.

– Bízunk benne, hogy a vírus januárban leszálló ágba kerül, hiszen nehéz úgy motiválni egy csapatot, hogy az csak hébe-hóba játszik. Az elmaradt meccseinket már nézők előtt szeretnénk pótolni, a közönség jelenti a játék sava-borsát.

Dreska Dániel (4) kiesése nagy érvágás a cunderesek számára
Fotó: Kricskovics Antal (FMH-archív)

Nincs túl rózsás helyzetben a másik fehérvári klub, a kulcsjátékosait egyre-másra elveszítő Cunder csapata, ugyanis nyolc fellépéséből hétszer is kapitulált. Amennyiben nem következik be jelentős javulás Dolezsál Károly együttesének a játékában, úgy nem valószínű, hogy a cunderesek meg tudják őrizni az NB II.-es tagságukat.

– Mi különösen ki voltunk téve a járványhelyzetnek: vagy a megbetegedések vagy a kontaktok miatti karanténba kerüléseknek köszönhetően volt hiányos a keretünk. Mindössze kétszer tudtunk ugyanúgy kiállni, szakmailag értékelhetetlen ez az időszak. A koronavírus miatt ráadásul heti kettőre csökkent a labdás edzéseink száma, ami rendkívül kevés – árulta el Dolezsál Károly, a cunderesek trénere, aki a Szigetszentmiklós U23 és az Üllő elleni hazai vereségeket sajnálja a legjobban, a négy elhullajtott pont nagyon hiányozhat a végelszámolásnál.

Az NB II.-be tavaly feljutó utánpótlás-nevelő klub az előző, eltörölt szezonban elért 7. helyezése után idén szinte csak szenved, ami a kulcsjátékosai elveszítése után egyáltalán nem meglepő. Februárban Tárkányi Bence Ajkára igazolt, a szeptemberi városi derbin lesérülő Dreska Dánielt meg kellett műteni, nemrég pedig Bándi András tette át a székhelyét Dunaújvárosba.

– Dreska sérülése kifejezetten rosszul érintett minket, újra kellett gondolnunk az egész irányító pozíciót. A fiatalok közül többen megvillantották a tehetségüket, a házi góllövőlistát vezető Ruprecht Benedek szép teljesítményt tett le az asztalra, és Giday Árpádnak is voltak felvillanási. A többiek is igyekeztek, de azért még van hova fejlődniük.

Nem lesz egyszerű a folytatás a cunderesek számára, teljes újjáépítés szükséges.

– Jó lenne, ha minél később kezdenénk el bepótolni az elmaradt bajnokikat. Sok a tennivalónk, újra össze kell rázni a csapatot, plusz-edzéslehetőséget kell beiktatnunk. Reméljük, hogy jövőre konszolidálódik a vírushelyzet, mert a bizonytalanság rányomta a bélyegét a teljesítményünkre, és a szurkolóink támogatása is hiányzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában