vízilabda

2021.01.13. 20:58

Erőt adó csapatszellemben

A megerősödött vízilabda OB I/B-ben szereplő Fehérvár Vízilabda SE céljának megfelelően megvetette lábát a második osztályban. Bár a vírus miatt sokszor csere nélkül játszották végig a találkozókat, de a kiesés szele egyszer sem érintette őket, január elején pedig megkezdték az alapozást a még sikeresebb tavaszi szezonra.

Kecskés Zoltán

Martin Bekő az FVSE csapattársaival eltökélten készül

Fotó: Klub

Bekő Martin, az egyesület technikai vezetője és egyben játékosa lapunk megkeresésére elmondta, úgy érzi, jó úton halad a csapat. A téli szünetet ugyan a nyolcadik helyen tölthették, de ennél jóval magasabbra, a top 5-be vágynak.

– A decemberi utolsó mérkőzésünket követően a megérdemelt pihenésünket töltöttük, majd január 4-én belevettettük magunkat a munkába a Csitáry uszodában, hét héttel a februári tavaszi szezonrajt előtt. Egyértelmű célunk, hogy a hazai mérkőzéseinket kihasználva feljebb kússzunk a bajnoki táblázaton, amiben remélhetőleg a szurkolóink is segítségünkre lehetnek a lelátókon – kezdte beszélgetésünket, majd kiemelte, hogy most az alapozásé a főszerep. Előkerültek a súlyzók is…

– Igen, jelenleg az alapozás örömeit éljük. Keményen edzünk, főleg erős úszásokkal, labdás gyakorlatokkal kezdtük meg az első hetet a kondiedzések mellett, talán kicsit keményebben is, mint ősszel. Az nem kérdés, hogy erre van szükségünk, ha jobb teljesítménnyel szeretnénk előrukkolni! Néha el kell menni a tűréshatáráig, hogy elérjük céljainkat. Leginkább a hazai medencében készülünk, a hétvégén kezdődő Téli Kupán pedig már éles körülmények között gyakorolhatjuk a tanult taktikai elemeket. A BVSC otthonában rendezendő kupára rutinos csapatok neveztek, köztük a házigazda, BVSC-Zugló is.

Gyorsan lekopogta, betegük egyáltalán nincsen, így zökkenőmentesen halad a felkészülésük, sőt kezdenek összeérni az öltözőben és a kemény edzés ellenére a hangulatra sem lehet panasz.

Martin Bekő az FVSE csapattársaival eltökélten készül
Fotó: Klub

– Mindenki jobban ismeri már a másikat, mint szezon elején. Akkor sok volt még az új arc, kicsit óvatosabban nyúltunk egymáshoz, de ez sokat változott. A fegyelmezett munka mellett a zrikálások sem maradhatnak el. A saját nevelésű fiatal játékosok és a rutinosabbak kezdenek összeérni. Nagy öröm, hogy Márkó Guidó és Ligeti András utánpótláskorú pólósaink meghatározó tagjai lettek a csapatnak.

András a kapuban fontos védéseivel, addig Márkó több meccsen is hozott fordulatot, nagyon komoly lövőerővel rendelkezik. Az első pár hét tapasztalatai alapján úgy érzem, hogy tavaszra tudatosabb játék várható tőlünk, védekezésben és támadásban is sikerült előrelépnünk, így azt mondanám: fel kell majd kötnie a gatyát, aki velünk találkozik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában