AV19

2021.01.29. 12:00

Apu ma is nyerni fog? – Hári János kislányával és párjával pihent

Péntek este 19.15 órakor a felsőházi tagságot szintén már kivívó Bolzano ellen folytatja szereplését az osztrák hokiligában a Hydro Fehérvár AV19. Hári Jánosnak nagyon hiányoznak a szurkolók az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokból.

Németh Krisztián

Hári (j) és a csapat a Bolzano ellen folytatja

Fotó: FMH-archív / Kricskovics Antal

Amikor a beszélgetőpartner a vonal másik végén időt kér, hogy arrébb tegye a babát és közben rálép egy játékra, akkor teljesen bizonyossá válik: az interjúalany gyakoroló apuka.

Lily hét hónappal ezelőtt született meg, a kislánynak svéd párja adott életet. A csapatkapitány igyekszik minden szabadidejét családjával tölteni. Az erőltetett menet után erre bőven volt lehetősége az ötnapos pihenő során.

– Kikapcsol, ha velük vagyok, tökéletes volt a pihenő. Apaként semmi nem jelent nehézséget. Az éjszakák nyugodtak, szeretek Lilyvel együtt kelni reggel. Élvezzük a helyzetet! Bár sok meccsünk volt, eddig is igyekeztem minél több időt tölteni velük.

A párom komoly „munkát” végez itthon, dicséret jár neki – újságolta a fehérvári hokis.

Hári (j) és a csapat a Bolzano ellen folytatja
Fotó: FMH-archív / Kricskovics Antal

Négy forduló van még az ICEHL alapszakaszából, de az AV19 másik három csapattal karöltve már kivívta a felsőházi tagságot, azaz a rájátszást.

– Sok összetevője van annak, hogy jó szezont futunk. A kapusunk négy-öt meccset hozott, amit a játékunk alapján elvesztettünk volna. A szerencse és az önbizalom is nagyon kell a sikerekhez, sok játékosunknak jó éve van. Nem követtem a statisztikákat mostanában, de gól/kapura lövés szempontjából kimagaslunk. Szinte minden bement!

Miközben apa értékel, Lily olykor hallatja a hangját. Ugyanez sajnos a kényszerű okok miatt nem mondható el a szurkolókról. Hári Jánosnak is hiányoznak a csapat szurkolói.

– Emlékszem a ­Bolzano elleni fordulatos, győztes meccsünkre, amikor még buzdíthattak minket a tribünről. Fontos impulzusokat kapsz a lelátóról, akár egy lövésnél is, energiát adnak a szurkolók! Őszintén szólva a csendben kicsit úgy érzem magam, mintha edzőmeccsen lennék. Azokat pedig nem szeretem, és nem is teljesítek jól rajtuk.

Az érzés nincs szinkronban a valósággal, Hári 35 pontjával a liga ötödik legeredményesebb játékosa. Kérdésünkre, miszerint a Bolzano mennyire veszi komolyan a mai meccset, frappáns választ adott a kapitány: „Minden meccset komolyan vesznek, különben nem lennének az első helyen.”

A Hydro Fehérvár AV19 sem véletlenül a harmadik a tabellán…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában