A Gárdony csapata megállta helyét

2021.01.24. 08:22

A cél ugyanaz: megragadnának az NB III-ban

A Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő csapata első félévét töltötte az NB III-ban, és nem okozott csalódást a gárda. Igaz nem a mezőny első felében végeztek, de az elvárásokat teljesítették.

Káldor András

A Gárdony együttese (fehér) a MOL Fehérvár FC ellen is helytállt a Magyar Kupában

Fotó: Kricskovics Antal (FMH-archív)

A Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő a húszcsapatos NB III Nyugati csoportjában a 15. helyen áll jelenleg, hat győzelem mellett hat döntetlent játszott, és kilenc vereséget szenvedett, valamint 24 pontot gyűjtött.

Balogh Zsolt hosszú évek óta a gárda élén áll, jól ismeri őket, és irányításával jutott a harmadik vonalba a tóparti alakulat.

Milyennek ítélte meg az első NB III-as félévet? – kérdeztük a vezetőedzőt.

– Alapjában véve éppen, de elértük a céljainkat, ami számunkra a bennmaradást érő helyet jelentette. Érezhető volt a különbség a megyei első osztály és az NB III-as szint között, hiszen majdnem mindegyik mérkőzésre ugyanúgy kellett készülni, és ugyanazt az iramot kellett játszanunk, mint a megyében a riválisok ellen egyszer-kétszer. Ehhez a csapatnak is változnia kellett. Nekünk nagy hátrányunk, hogy túl hamar véget ért a bajnokság tavasszal, túlságosan nagy volt a kiesés, amit be kellett pótolnunk és mellette az se volt előny, hogy augusztusban egy nagy menetelésbe kellett kezdeni, vasárnap–szerda–vasárnap ritmusban játszottuk a mérkőzéseket. Ráadásul az első hét meccset a pályánk karbantartása, valamint különböző szabályok végett idegenben játszottuk, mivel később kapta meg a pálya a játékengedélyt. Ez nem volt jó hatással a csapatra, ám ettől függetlenül elég jól átvészeltük ezt az időszakot. Nekünk főleg a hétközi forduló okozott nehézséget, mert volt olyan, aki a munkából esett be, és mi nem tudtunk olyan profi körülmények között készülni, mint néhány csapat. Aztán kezdtünk szépen kiegyenesedni, akadtak olyan meccsek, amelyek bravúrszámba mentek, és jól futballoztunk, de volt olyan, amikor az elvárhatót nem tudtuk teljesíteni. Sajnos különböző okok miatt sokszor nem tudtam ugyanazt a csapatot játszatni, de ez elsősorban a kiállítások, sérülések miatt történt, és ez azért látszódott a pontok számában.

Mennyiben más az NB III, mint a megyei I osztály?

– Nem mindegy, hogy hány mérkőzést kell játszanunk, ebben a félévben 21 bajnokit játszottunk, mellette pedig voltak kupameccsek, illetve felkészülési találkozók. Rengeteget utazunk, erős csapatokkal is megmérkőztünk, mint például a kupában a MOL Fehérvár FC, akik ellen nem vallottunk szégyent. Legalább harminc meccset játszottunk, nem a legideálisabb kerettel, mert mindig volt valami probléma, ami miatt nagy terhelés érte a játékosokat, főleg úgy, hogy a csapat nagy része dolgozik.

Mennyi pihenője volt a gárdának, mikor indult a felkészülés, milyen program szerint haladnak, lesznek-e új arcok?

– December hatodikán játszottuk az utolsó mérkőzésünket, utána még találkoztunk egyszer, majd mindenki elmehetett szabadságra. Január 11-én indult a munka, az első héten három, de most már négyet edzéssel. Összesen négy felkészülési mérkőzéssel hangolunk a tavaszi nyitányra, az elsőt január 30-án játsszuk az SBTC ellen. Három-négy új játékos érkezése valószínűsíthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában