Dunaújvárosi Acélbikák

2020.12.07. 22:06

Rutinos edző érkezett

Ahogyan arra számítani lehetett a Titánok elleni hatgólos vereség után váltás történt a Dunaújvárosi Acélbikák kispadján. David Leger helyére Leo Gudas érkezett.

Káldor András

Leo Gudas már dolgozott a ligában

Fotó: altchetron.com

Mint az a hokikedvelők között ismert, az utóbbi időben nem sok örömre volt oka a Dunaújvárosi Acélbikák csapatának. Zsinórban nyolcmeccses vereségsorozatot produkáltak Dave Leger vezetőedzővel, így egyáltalán nem véletlen, sőt várható volt, hogy a kanadai szakember és a klub útjai elválnak.

A közös megegyezéssel történt szerződésbontás után átmenetileg a DEAC elleni legutóbbi találkozóra már Borbás Gergely dirigálásával készültek fel az újvárosiak. A klubvezetés igyekezett gyorsan megtalálni Leger utódját, a tárgyalások lezárásaként bejelentették, hogy a jövőben a cseh Leo Gudas látja el vezetőedzői feladatokat.

Leo Gudas már dolgozott a ligában
Fotó: altchetron.com

Gudast jól ismerjük, hiszen az 55 éves szakember eredményes játékos-pályafutást tudhat maga mögött, Csehszlovákia mellett játszott Németországban, Svédországban, Finnországban is, és tagja volt a válogatottnak, mellyel öt vb-n, valamint egy olimpián is részt vett.

Játékoskarrierje alatt kétszer nyert csehszlovák bajnokságot, a világbajnokságokról négy bronzérme van, az 1992-es téli olimpián szintén a harmadik helyet szerezte meg a nemzeti együttessel. Aktív pályafutását a 2002/2003-as szezon végén fejezte be, a Sportclub Csíkszereda csapatát 2016 novemberétől 2018 novemberéig irányította. Leo Gudas vasárnap már munkába állt Acélbikáknál, a csapat vasárnap délelőtti edzésén már ő irányította a szakmai munkát, és a mai, 18.40-kor kezdődő Opten Vasas HC elleni bajnoki mérkőzésén ő fog majd meccselni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában