Mintha hullámvasúton ültek volna

2020.12.21. 20:00

Felemás volt az FVSE idénye

Az idei, megerősödött vízilabda OB I/B-ben szereplő Fehérvár Vízilabda SE célja az volt, hogy megvesse a lábát a második osztályban, ami sikerült is az őszi szezonban, hiszen a kiesés szele egyszer sem érintette meg őket.

Kecskés Zoltán

Az FVSE szépen termelte a gólokat, 134-et lőttek

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Bár nem sikerült győzelemmel zárnia a 2020-as évet a fehérvári férfi vízilabdásoknak, és a vírushullám őket is megtizedelte, de a bajnokság végére már kezdték elkapni a fonalat. Gyöngyösi János vezetőedző úgy érzi, jó úton halad a csapata, hiszen a téli szünetet a nyolcadik helyen töltheti – középcsapatként. A tavaszi szezonban azonban már számottevő tényezői kívánnak lenni a tizenkét fős mezőnynek.

– A bajnokságot átszervezte a Magyar Vízilabda Szövetség, sokkal erősebb mint az elmúlt években. A kezdésnél a biztos bennmaradás volt az elsődleges cél, de szerettünk volna a középmezőny elején, a hatodik-hetedik helyen végezni, és ettől mindösszesen csak egy pozícióval maradunk el ebben a rendkívül sűrű mezőnyben. A megszerzett pontok tekintetében van elmaradásunk: tizenöt ponttal számoltam a téli szünetre, ebből tizenkettő valósult meg. A sorsolás és mérkőzéscserék miatt a tizenegy fordulóból csak négyszer játszottunk itthon, így az elmaradt pontokat szeretnénk visszahozni a második felvonásban.

Gyöngyösi János edző a top 6-ot tűzte ki tavasszal
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy ő fogalmazott, vegyes érzései vannak a félszezonról. Voltak jobb és kevésbé jó meccseik és akadt olyan is, ahol a végén maradtak csupán alul riválisaikkal szemben.

– Nagyjából elégedett vagyok az idény első felével, igazán az OÁZIS elleni vereség fájó (11-9). Fordulatos mérkőzésen szenvedtünk vereséget egy közvetlen rivális otthonában, nagy kár érte! Megpróbálunk tavasszal visszavágni! A támadójátékunk többé-kevésbé rendben volt, az ötödik legtöbb gólt dobtuk a mezőnyben (134!), míg a védekezésünk hagy némi kívánnivalót maga után (161!). Ebben kell jobbá válnunk a következő mérkőzésekre. Büszke vagyok, hogy sikerült több saját nevelésű játékost is beépíteni a csapatba, ami nagyon biztató az egyesület jövőjére nézve. A játékosállományban nem tervezünk jelentős változást a télen, csupán egy kiszemeltet szeretnénk leigazolni. Olyan pólósról van szó, aki már korábban játszott nálunk a középiskolás évei alatt, de az ő személye egyenlőre legyen meglepetés. Valamennyi játékosunkra számítunk a továbbiakban is!

Az FVSE szépen termelte a gólokat, 134-et lőttek
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az idei legkedvesebb

Beszélgetésünk során megkértük a szakembert, hogy idézze fel számunkra az egyik legkedvesebb emlékét, azt a mérkőzést, amelyre a legszívesebben gondol vissza.

– Győzelemmel kezdtünk a nyitófordulóban. Úgy nyertünk Cegléden, hogy már biztosan vezetett az ellenfél három góllal, de a találkozó második felében egy 6-1-s negyedet produkálva fordítani tudtunk, sőt kiemelkedő játékkal magabiztosan húztuk be a meccset. Úgy játszottunk, ami minden edző álma, elől és hátul is minden olajozottan működött.

A Fehérvár Vízilabda SE január 4-én kezdi a felkészülést a Csitáry uszodában, hét héttel a februári tavaszi szezonrajt előtt. Egyértelmű céljuk tavaszszal, hogy feljebb kússzanak a táblázaton a hazai mérkőzéseken, amiben remélhetőleg a szurkolóik is segítségünkre lehetnek a lelátókon. Gyöngyösi János szeretné tizennyolc ponttal megtoldani az eddigieket és a közvetlen élmezőnyben, a hatodik helyen végezni a bajnoki szezonban végére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában