Alba FKC

2020.12.29. 21:15

A kapus, aki az EB-n is bizonyított

Visszatért csapatához, az Alba Fehérvár KC együtteséhez a horvát Tea Pijevic, aki legutóbb Európa-bajnoki bronzérmet szerzett hazája válogatottjával.

Káldor András

Tea Pijevic a bronzéremmel és a klub ajándék csokrával

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A 28 esztendős Tea Pijevic a kontinensviadalt követő rövidebb pihenőjét követően hétfőn tért vissza klubcsapatához, ennek megfelelően a mai Kisvárda elleni NB I-es bajnoki mérkőzésen már az Alba Fehérvár kapuját őrzi majd.

A Fehérvár hálóőre Horvátország válogatottjával elképesztő sorozatot produkált, a csoportmérkőzéseken Magyarországot (24-22), Hollandiát (27-25) és Szerbiát (24-25) legyőzte, ahogy a középdöntőben Romániát (25-20), Németországot (23-20) is, és a végső győztes Norvégiától azonban elszenvedték első vereségüket (36-25). Az elődöntőben az esélyesebb Franciaország 30-19-re múlta felül Pijevicéket, bejutva a döntőbe, míg a horvátok Dániával játszhattak a bronzért, melyet el is hódítottak (25-19).

Tea Pijevic a bronzéremmel és a klub ajándék csokrával
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Az eddigi szereplésünkkel mi is beírtuk magunkat a horvát sport történelmébe – lelkendezett a székesfehérváriak makarskai születésű kapusa. – Roppant büszke vagyok, főleg úgy, nem is tudom, mit mondhatnék, de köszönjük azoknak, akik odahaza értünk szorítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában