OTP Bank Liga

2020.11.07. 07:00

Parázs meccset ígér a a Paks–PAFC párharc

A 6. helyen álló Puskás Akadémia FC a harmadik helyen álló Pakssal mérkőzik meg az OTP Bank Liga 10. fordulójában. A Honvéd elleni győzelmének köszönhetően a felcsútiak reménykedve várhatják a szombaton 14.45-kor kezdődő találkozót.

Kecskés Zoltán

A múlt kötelez – a küzdelem fog dominálni a meccsen Fotó: PAFC

Fotó: DOME LASZLO BALAZS

A PAFC középpályása, Thomas Meissner a fontos gólok mestere. Mint már oly sokszor pályafutása során, a Honvéd-meccs hajrájában ismét jókor volt jó helyen, találata ezúttal három pontot ért a felcsúti klubnak, ami nagy lökést adhat a folytatásra. Szükségük is lesz rá a Hornyák-legényeknek, ugyanis a remek formában lévő Paks lesz az ellenfelük, amely bár nem jól kezdte az idei bajnokságot – kikaptak az Újpest, a Mezőkövesd és az FTC ellen is –, de az elmúlt öt fordulóban nem találtak legyőzőre Bognár György tanítványai: a Budafok, a ZTE, a DVTK és az MTK skalpját is begyűjtötték, egyedül a Budapest Honvéddal osztozkodtak a pontokon.

A szombati összecsapás különleges téttel bír, hiszen a bajnoki verseny nagyon szoros, így minden apró lépésnek nagy jelentősége lehet a végkimenetelére nézve. Egy esetleges győzelemmel a tavalyi bronzérmes Puskás Akadémia felléphetne a képzeltbeli dobogóra, míg a Paks megszilárdíthatná helyét a top 3-ban, sőt, ha ideiglenesen is, de a második pozíciót is megcsípheti.

A múlt kötelez – a küzdelem fog dominálni a meccsen Fotó: PAFC

Az örökmérleget tekintve az esélyek egyenlőek: tizenhat találkozóból a tolnai zöld-fehérek hatszor győztek, míg a Fejér megyeiek hétszer hagyták el nyertesen a pályát, mindeközben három döntetlen is született. Érdekesség, hogy a tavalyi szezon mind a három összecsapását megnyerte a Puskás Akadémia csapata – 4-2, 0-2, 3-1 –, ráadásul a középső igencsak pikánsra sikeredett.

Artem Favorov már korán előnyhöz juttatta az idegenben játszó felcsútiakat, ám az első félidő hajrájában előbb Könyvest, majd Böde Dánielt állította ki Pintér Csaba játékvezető. A kettős ember­előny dacára a sikert csak a 90. percben tudta bebiztosítani a Puskás a csereként beállt Vanecek révén. Apropó, Vanecek, négy góljával a paksi Hahn Jánossal együtt a párharc históriájának legeredményesebbje – kettejük viadala szombaton folyatódhat.

A fentiekből is jól kivehető, hogy tüzes, harcos találkozóra van kilátás, így megsaccolni is nehéz, melyik csapat fog örülni a végén. Arról nem is beszélve, hogy a tizedik forduló után válogatottszünet következik, így mindkét együttes szeretne sikerrel elmenni a kisebb szusszanásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában