műtétek

2020.11.16. 12:09

Kovács István már felépülőben

A MOL Fehérvár három labdarúgója is műtéten esett át az elmúlt időszakban. Kovács István még október közepén, így ő már rehabilitációs munkát végez. Kovácsik Ádámot még november elején, Evandrót múlt héten operálták meg.

Németh Krisztián

Kovács István (b) tavasszal játszhat újra Fotó: Földi Imre/MW

Fotó: Földi Imre

Ha Kovács Istvánnak nem alakul ilyen kedvezőtlenül a szezon eleje, év végére már közel került volna ahhoz, hogy 250. alkalommal lépjen pályára az NB I.-ben. Ettől azonban már az évad elején is messze volt. Kokónak a nyári edzőtáborban előbb ülőidege rendetlenkedett, majd a bal térde kezdett el rakoncátlankodni. A krónikus elváltozást jelentő úgynevezett „ugrótérdet” október közepén műtötték meg.

Kovácsik Ádám a Vidi első számú kapusa a válogatott edzőtáborát kényszerült elhagyni sérülés miatt, de ezt követően még játszott a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő elleni Magyar Kupa-meccsen. De nem sokat, idő előtt kényszerült lebicegni a pályáról, éppen a Ferencváros elleni rangadó előtt, várhatóan fél évet kell kihagynia.

A brazil Evandro ugyancsak térdpanaszai miatt került kés alá. „A három játékos közül Kovács Istvánnak volt a legkisebb beavatkozása, már a stadionban végzi a rehabilitációs munkát, az előzetes terveknek megfelelően teljesít. Kovácsik Ádám és Evandro nemrég került haza a kórházból. Náluk még közel sem kezdődött el a rehabilitáció, de velük is minden a terv szerint halad, esetükben a klinikai kontrollok fogják meghatározni, hogy mikor kezdődhet meg a rehabilitációs munka” – mondta Kovács Tibor csapatorvos.

Ha minden jól megy, Kokó tavasszal pályára léphet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában