Hydro Fehérvár AV19

2020.11.24. 22:06

Kirobbanó formában a fehérvári hokisok

Szerdán este a Bratislava Capitals otthonában vendégszerepel a Hydro Fehérvár AV19, amely egy héten belül összesen négy idegenbeli meccset tud le. Jó szereplés esetén tovább stabilizálná magát az élmezőnyben.

Németh Krisztián

Szabó Dániel (jobbra) is betalált a hétvégén

Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Amikor Szabó Dánielt, a Volán hátvédjét arról kérdeztük, mennyire helytálló a „kirobbanó” jelző a csapat formájára, a válogatott jégkorongozó némi gondolkodás után jóváhagyta a megállapítást. Valóban tekintélyt parancsoló az együttes mérlege, a múlt hétvégi dupla győzelemmel az éllovas Graz mögé léptek fel.

– Nem ültünk bele az október-novemberi kényszerszünetbe, ez lehet az egyik oka a jó szereplésünknek. Nehéz megítélni, hogy az ellenfelek a megszokottnál gyengébbek vagy erősebbek. Az első öt mérkőzésen foghíjas kerettel játszottunk, én sem léptem jégre, ezért nehéz viszonyítani. Szombaton nem tartalékoltunk Innsbruckban, Antti Karhula vezetőedző ugyanezt kérte vasárnap Dornbirnban is, remélem, a következő négy idegenbeli meccset is így tudjuk hozni.

Szabó Dániel (jobbra) is betalált a hétvégén
Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Szóval kirobbanó foma, hol van már a klagenfurti fiaskó…

– Szokták mondani, hogy a jégkorongozóknak rövid memóriával kell rendelkezniük, próbáltuk elfelejteni azt a vereséget.

Sikerült. Az 5-0-ás pofon óta négy meccsen tíz pontot gyűjtöttek, Szabó Dániel pedig egyéni sikert is elkönyvelhetett.

– Számomra a dornbirni meccs a legemlékezetesebb, mert „ledobtam a hátamról a majmot”, végre gólt szereztem a szezonban!

A hátvéd szerint négy nagyon kemény idegenbeli meccs vár rájuk. Ma 18:30-kor dobják be a korongot Pozsonyban, pénteken és jövő kedden Salzburg, szombaton Bolzano következik sorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában