a bajnokság nagyon szoros

2020.11.14. 07:55

Győzelemre fel!

A sérülésektől megtizedelt Fehérvár Vízilabda SE előzőhéten nem bírt a nagy múltú szombathelyi ellenfelével a vízilabda OB I/B hatodik fordulójában, ám a hétvégén már ismét győzelemre törnének a fővárosban.

Kecskés Zoltán

Bekő Martinék a győzelemre hajtanak idegenben

Fotó: a klub

Sajnos az FVSE az előző mérkőzéseken nem tudott teljes kerettel kiállni, a sok hiányzó pedig rányomta a bélyegét a teljesítményre, ez főleg az előző fordulóban domborodott ki.

Két héttel ezelőtt még ugyanis hazai pályán a lelkesedés és a szív segítette őket diadalra a Dunakanyar Waterpolo ellen (14-12), ám egy hete az élvonalat is megjárt Szombathely már túl nagy falatnak bizonyult a foghíjas fehérváriaknak (16-7). A helyzet súlyosságát tökéletesen mutatta, hogy a kezdő mellett mindösszesen négy cserejátékosuk volt, ráadásul az egyetlen bevethető centerük, Szedmák Dávid sérülten volt kénytelen végigjátszani mind a négy negyedet, pihenő nélkül.

Bekő Martinék a győzelemre hajtanak idegenben
Fotó: a klub

Információink szerint azonban a szombati találkozóra már szélesebb kerettel vághatnak neki, így a merítési lehetősége is nagyobb lesz Gyöngyösi János vezetőedzőnek, ami mindenképpen derűsebb jövőképet jelenthet az eddigieknél a 11.30-kor kezdődő összecsapás előtt.

Minden egyes jó teljesítménynek nagy jelentősége lehet, ugyanis a bajnokság nagyon szoros, a harmadik helytől a hetedikig mindösszesen három pont választja el a csapatokat. Ennek okán a Fehérvár SE egy esetleges győzelemmel akár a képzeletbeli dobogóra is felugorhat, megelőzve aktuális ellenfelét, az Angyalföldi Sportiskolát. Ez lehetne a csapat negyedik nyert meccse ebben a szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában