Álomszerű húsz perc

2020.11.22. 13:41

Az újvárosi futsalosok nem ijedtek meg a bajnokaspiránstól

A futsal NB I 11. fordulójában a Dunaferr DUE Dutrade FC a tabella éllovasát, a Szombathelyi Haladás VSE csapatát fogadta. Az ezer sebből vérző, és a fő támogató kihátrálása után jobbára fiatalokkal felálló újvárosi alakulat egy félidőn keresztül egyenrangú ellenfele volt a zöld-fehéreknek.

Káldor András

Csányi Dávid találata nyitotta meg a gólok sorát

Fotó: a klub

Dunaferr DUE Dutrade FC-Szombathelyi Haladás VSE 2-5 (2-1)

Dunaújváros, zárt kapuk mögött

Vezette: Borbás Bottyán – Hartung Vilmos – Bereczki Bence.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Cseresnyés – Schnierer J., Csányi, Dorogi, Németh L. Csere: Danó, Boldizsár, Szili, Szabó K., Schnierer B., Slett, Bartha, Garda. Edző: Facskó József.

Haladás VSE: Gyimesi – Melo, Simic, Gerencsér, Vidák. Csere: Homlok (kapus) Kovács M., Nagy K., Hajmási, Sipos, Dávid, Papp, Dróth, Vas. Vezetőedző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Gól: Csányi (3.), Boldizsár (12.), ill. Dróth (17.,21.), Melo (27.), Hajmási (28.), Simic (36.)

Csányi Dávid találata nyitotta meg a gólok sorát
Fotó: a klub

A bajnoki cím egyik esélyesének számító Haladás elleni hazai mérkőzéssel folytatták a bajnoki küzdelmeket a dunaújvárosi futsalosok. A realitás természetesen a vendégek magabiztos sikerét ígérte, de azt nem mondhatjuk, hogy eleve feltett kezekkel pályára léptek volna pályára a piros-fehér fiatalok.

A várakozásnak megfelelően a vendégek kezdtek jobban, ám egy kontratámadás lezárásaként Csányi Dávid lőtt nagy gólt a jobb felső sarokba, 1-0. A bekapott gól után Cseresnyés Alex vette át a főszerepet, mivel a zöld-fehérek a folytatásban is tűz alatt tartották kapuját. Más kérdés, hogy a hálóőr mind a távoli, mind a közeli kísérleteket hárította, sorozatos bravúrokkal. Majd a 12. percben meglepetésre egy kontrát követően Boldizsár Csaba vette be közelről Gyimesi Máté kapuját, 2-0. A vendégek támadásai a félidő hajrában hozták meg számukra a szépítést, a 17. percben Nagy Kevin harcolt ki büntetőt, melyet Dróth Zoltán vágott a hálóba, 2-1.

Góllal nyitotta a második húsz percet a Haladás, Dróth hagyta faképnél ellenfelét, majd a jobb sarokba lőtt, 2-2. Bár Boldizsárnak két lehetősége is volt, ám a 27. percben Soares De Melo bombagólja már szombathelyi előnyt jelentett, 2-3. Mindössze egy percet kellett várni az újabb vendég-találatra, ekkor Hajmási Milán iratkozott fel a gólszerzők közé, miután ziccerét értékesítette, 2-4. Ezután már minden a Haladás kedve szerint alakult, és a találkozó hajrájában Milos Simic gólja zárta le az összecsapást, 2-5.

Függetlenül attól, hogy érvényesült a papírforma, az újvárosi fiatalokra nem lehet panasz, amíg bírták erővel, jól küzdöttek, és erre a későbbiekben alapozhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában