Hegyi Barnabás

2020.11.13. 20:06

A Madárfészekbe tart a fehérvári bunyós

A profik közül az amatőr szakágba visszatérő Hegyi Barnabás nem jutott az elődöntőbe a 97. ökölvívó országos bajnokságon, pedig nem bunyózott rosszul. Mozgását látva a Madárfészek Akadémia meg is invitálta a Colosseum bokszolóját.

Ferencz Balázs

Hegyi Barnabás az egyik legerősebb műhelyben edzhet

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap-Archív

Hegyi Barnabás 2016-ban nyert országos bajnokságot, majd nem sokkal később profinak állt. A fehérvári ökölvívó Harcsa Norberttől kapott ki egy címmérkőzésen, majd miután Rácz Félix már nem rendezett profi gálákat Magyarországon, több kollégájához hasonlóan Hegyi is visszatért az amatőrök közé. A Győrben rendezett 97. országos bajnokságon először egy felejthető bunyóval legyőzte Bazsó Márkot, majd rengeteg ütéssel tarkított összecsapáson hirdették ki győztesként ellenfelét, Oroyowve Isaacot a negyeddöntőben. A középsúly (75 kg) kiemelkedő küzdelmében Hegyire talán kicsit túlzott óvatossággal számoltak rá, azonban a belharcban ügyeskedő 26 esztendős fehérvári az utolsó menetben meggyötörte ellenfelét, rá is számoltak Oroyowve-re, de a Madárfészek-Kőbánya bunyósát juttatták tovább a pontozóbírók.

– Elégedett vagyok ezzel az eredménnyel is, mert előtte munka mellett, jóformán csak magamnak edzettem. Kíváncsi voltam, mire vagyok képes, ezért indultam el az ob-n. Nem vagyok még teljesen egészséges, öt-hat hónap kell még ahhoz, hogy a bélrendszerem megfelelően működjön egy hosszú betegségből felépülve. Nem vártam magamtól semmit az országos bajnokságon. A negyeddöntőben az első számú válogatottal bokszoltam, s nagyon sok ember szerint én nyertem azt a meccset. Lepontoztak, de éppen azért nem keserít el, mert nem készültem arra, hogy érmet szerezzek – tekintett vissza az ob-re Hegyi Barnabás, aki az utóbbi időben asztmával is küzdött, és az allergia sem kímélte. A ring hívó szava azonban erősebb volt, s Molditz Tamás segítségével, valamint a korábbi versenyzőtárs, Birkés Árpáddal vívott kesztyűzéseivel hangolt az országos bajnokságra.

Hegyi információi szerint eltörött Oroyowve Isaac arc­csontja, és kettős látástól szenved, nem is vállalta aztán az elődöntőt. Hegyi Barni hiába szenvedett vereséget, felkeltette a Madárfészek Ökölvívó Akadémia érdeklődését, s egy héttel az ob után már találkozott is Vida József alelnökkel, s megállapodtak abban, hogy november második felétől már a Madárfészek égisze alatt edz.

Hegyi Barnabás az egyik legerősebb műhelyben edzhet
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap-Archív

– Hogy mit hoz az együttműködés, még nagy kérdés… Nagyon remélem, hogy a közös munka segít abban, hogy képviselhessem a hazámat a közelgő olimpián, vagy az azt követő nyári játékokon. De jövőre mindenképpen nyerni kell valamit, hogy a támogatók is megtaláljanak.

A tervek szerint az ukrán Anatolij Gavrilov foglalkozna a fehérvári ökölvívó felkészítésével, de Barni továbbra is munka mellett sportolna. Hegyi szeptember végéig egy kőműves szakember mellett dolgozott segédként, azóta pedig biztonsági őrként teszi a dolgát, hol Siófokon, hol Pákozdon ügyel a rendre. Egy ismerőse, Koza Ferenc segített abban, hogy munkalehetőséghez jusson.

– A kőművesmunka kiképzőtábor volt, de rengeteget erősödtem. Az elején el sem bírtam a cementes zsákot, a nyár végére már kettőt hurcoltam egyszerre – mosolygott az öklöző, aki szerint ennek is köszönhető, hogy ütései is egyre keményebbek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában